Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Okončano suđenje Zlatku Lisici zbog iznude

19.12.2010. 23:00
Okončano suđenje Zlatku Lisici zbog iznude


Dugotrajnim i iscrpnim završnim govorima obrane i optužbe u ponedjeljak je na Općinskom sudu u Zadru pred raspravnim sucem Ivicom Marinovićem okončano suđenje poznatom Bibinjcu Zlatku Lisici kojemu se sudilo zbog kaznenog djela iznude.
S obzirom da je suđenje od početka na prijedlog njegovih branitelja Tanje Budimir i Andreja Korljana ostalo zatvoreno za javnost, jer je sudac Marinović njihov prijedlog prihvatio zbog zaštite obiteljskog života optuženog Lisice, novinarima je na taj način bilo onemogućeno saznati bilo kakve detalje s održanih rasprava.
Saslušano je niz svjedoka među kojima je bio i njegov prijatelj Reno Sinovčić protiv kojega je zbog “slučaja Lisica” podignuta i optužnica. Sinovčić, vlasnik medijske kuće VOX, vanjski suradnik Nogometnog kluba Zadar i predsjednik Općinskog vijeća Novigrada iz HDZ-a optužen je jer je počinio kazneno djelo ocijenjeno kao spriječavanje dokazivanja. On je naime, pokušao utjecati na žrtve iznude kako ne bi teretili Zlatka Lisicu.
Lisica je u pritvoru od kraja kolovoza, a još na prvoj raspravi je rekao kako se ne osjeća krivim za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret i detaljno je iznio svoju obranu u trajanju od puna četiri sata.
Optužnim prijedlogom se teretio da je počinio dva kaznena djela pokušaja iznude “s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, na ime nepostojećeg, vraćenog duga tijekom mjeseca kolovoza i u više je navrata prijetio smrću 25-godišnjaku i njegovom 61-godišnjem ocu.” Prilikom uhićenja, policajci su tada u njegovom automobilu pronašli i pištolj za koji nije imao dozvolu. Pištolj mu je oduzet te je protiv njega po hitnom postupku podnesen i optužni prijedlog zbog nelegalnog držanja oružja.