Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Petrčane zasjalo u božićnom ozračju

19.12.2010. 23:00
Petrčane zasjalo u božićnom ozračju


Sve bi bilo puno ranije uređeno da nije danima padala kiša. Za Bokanjac i Crno su namijenjene sajle preko ceste, što je dosta zahtjevan posao, za Petrčane Donje ukrasi za dvadesetak stupova, a za Petrčane Gornje desetak, rekao je Neno Stojaković


Božićno  kićenje Zadra i okolice bliži se  kraju. Zasjalo je i Petrčane,  iako su se neki njegovi mještani bojali da će ostati bez ukrasa. Barem se tako pobunila  mještanka Mirjana na web  stranicama Grada Zadra.
– Žalosno je da se ne može  na ulazu u Gornje Petrčane  postaviti kabel sa natpisom  nadolazeće godine, a koliko se  samo od turizma novca iz Petrčana slijeva u Grad? – napisala je.
S njom se složio i Velimir  Čubrić, predsjednik Mjesnog  odbora Petrčane.
– Donje Petrčane uvijek bude okićeno, a Gornje kao da je  malo zapostavljeno. Ipak, gospoda koja su zadužena za  božićno uređenje su rekla da  će ipak ukrasi doći i u Gornje  Petrčane, barem jelka ili novogodišnji natpis, rekao je prije nekoliko dana Ćubrić, dodajući da on sigurno nije zaboravio Petrčane Gornje te da  će i dalje raditi na njegovu  razvoju.
I tako je i bilo, a Petrčane,  kao i Bokanjac, Crno i Kožino,  sa svijetlećim ukrasima ipak  će ovaj Božić dočekati u  blještavom ozračju.
– Sve bi bilo puno ranije  uređeno da nije danima padala kiša. Za Bokanjac i Crno  su namijenjene sajle preko  ceste, što je dosta zahtjevan  posao, za Petrčane Donje  ukrasi za dvadesetak stupova,  a za Petrčane Gornje desetak,  rekao je Neno Stojaković, koji  koordinira božićno uređenje  Zadra.
Ukupno je za uređenje grada i njegovih mjesnih odbora  ove godine potrošeno 300.000  kuna.