Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Rekorderi u darivanju krvi

19.12.2010. 23:00
Rekorderi u darivanju krvi


Ovogodišnji Božićni domjenak članova Udruge DDK Kalelarga bio je plodonosniji u odnosu na predhodne godine. Od 180 davatelja nazočilo ih je tridesetak posto, dok je to do sada iznosilo najviše dvadesetak. U restoranu Veslačkog kluba Zadra, predsjednik Venci Jurin istaknuo je da su članovi Udruge već punih 17 godina, od samog osnivanja, konstantni rekorderi u darivanju krvi i to ne samo na području Zadarske županije, već i u cijeloj Hrvatskoj.
Veliki pljesak darivatelja izmamio je agilni predsjednik Venci čitajući brzojav koji je odoslao generalima, a posebno Anti Gotovini u Haag, sa željom da naše generale, hrvatske viteze posluži zdravlje te da se u što skorijem vremenu vrate u zagrljaj svojim najmilijim.
Klaudio Stipčević, predsjednik Veslačkog kluba Jadran, pozdravio je darivatelje, istaknuvši da mu je čast što ih je za ovu priliku udomio u prostorijama kluba.
Na domjenku su poslužene domaće delicije, riblji i mesni specijaliteti, uz vino i pivo. Za nove davatelje i one koji nisu nazočili prošlogodišnjem Božićnom domjenku, Stipčević je pripremio monografiju „Povijest veslanja u Zadru 1885. – 1997.”, autora Čede Škorića i Drage Marića.
Bila je to i večer zadarskih pjevača i glazbenika. U svom elementu bio je zadarski trubadur Duško-Bućo Novković, a za plesni podij pun plesača i pjevača bili su zaslužni Davor Strenja i evergreen band Zadrani. Njima su se pridružili članovi klape Maraska, Radoslav, Franko, Miroslav, Aldo i Vladimir, pojačani iskusnim glazbenikom i pjevačem Sašom Marijem Mešićem.