Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Tradicija duga petnaest godina

19.12.2010. 23:00
Tradicija duga petnaest godina


Udruga za promicanje ritmike i plesa “Ritam” Zadar održala je u  subotu u Arsenalu svoj tradicionalni  božićni koncert. S 23 plesne točke predstavilo se 250 mališana iz dvanaest osnovnih škola i tri vrtića Zadarske županije.
 Božićni koncert u organizaciji Udruge  za promicanje ritmike i plesa “Ritam”  Zadar ima tradiciju dugu već petnaest  godina. Svake godine program je sve  bogatiji, u njemu natupa sve više djece, a  iako su isprva bili smješteni u prostoru  Mocira njihovi nastupi preselili su se u  topli i ugodni prostor Arsenala. Plesne  točke bile su naravno uglavnom prigodne, povezane s upravo nadolazećim  blagdanima.
Uz osnovne škole svake godine nastupaju i djeca vrtićkog uzrasta. Tako su i  ove godine u bogatim kostimima vila,  anđela, kauboja, zečića te neizostavnim  božićnim crveno-bijelim bojama mališani bez daha ostavili ponosne roditelje, bake i djedove te ostalu rodbinu  izvedbom točaka poznatih božićnih melodija, od “Zeke i potočića”, preko “Jingle bells” pa sve do “Santa Claus is  coming to town”. Ove godine, uz rekordan broj djece koja su nastupala, bio  je i rekordan broj posjetitelja u publici  koji su neumorno bljeskali fotoaparatima.
Kako smo saznali od voditelja Udruge  “Ritam” profesora Božidara Gutića ove  godine udruzi su se pridružila djeca iz  vrtića i Osnovne škole Pag, kao i djeca s  Bilog briga, a interes je svake godine sve  veći. Ovakav način nastupa i pokazivanja  naučenog jako je važan za djecu, osobito  za razvoj njihovog samopouzdanja.
– Svatko tko dođe ovdje može odmah  vidjeti da je sve krcato. Djeca su dovela i  mamu i tatu, baku, tetu i ostalu rodbinu.  Oni jedva čekaju da se pokažu i da  dovedu nekoga tko će ih gledati  na tim nastupima. Zaista uživaju i  trude se. Isto je i s roditeljima. Za  ovu bogatu i prekrasnu kostimografiju zaslužni su upravo roditelji kojima nije bio ni najmanji  problem snositi troškove, rekao  je Gutić koji je posebno zahvalan  Arsenalu za ustupanje toplog i  velikog prostora bez kojeg ovaj  koncert ne bi bilo moguće  održati.
Program je trajao oko sat vremena, a za to vrijeme izmijenilo  se mnoštvo djece, kostima i zanimljivih plesnih točaka. Nakon  stanke za božićne blagdane posao ide dalje. Naime, kreće priprema za karnevalski koncert  pod maskama koji je također jedna od tradicija ove Udruge.
Na božićnom koncertu nastupili su: plesne skupine vrtića Pag,  Sukošan te Poličnik, Plesne skupine OŠ Pag, plesne skupine OŠ  Poličnik, plesne skupine OŠ Privlaka,  plesne skupine OŠ Briševo, plesne skupine OŠ Murvica, plesne skupine OŠ  Galovac, plesne skupine OŠ Škabrnja,  plesna skupina OŠ Krune Krstića, plesne  skupine OŠ Šimuna Kožičića Benje,  plesna skupina OŠ Zemunik, plesna skupina OŠ Vrsi te plesna skupina OŠ  Posedarje.