Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Unatoč svim problemima solidna polusezona

19.12.2010. 23:00
Unatoč svim problemima solidna polusezona


Očekivao sam ovoliki broj bodova. Mogli smo i više, ali imali smo nekoliko otežavajućih okolnosti. Pet igrača nas je napustilo, tako da sam manje-više morao slagati novu momčad – ističe trener Vlado Mandić


Benkovački  Velebit nakon prvog dijela prvenstva zauzima sedmo mjesto na ljestvici Treće HNL – jug.  Rezultat je objektivan, niti  predobar, niti loš. Benkovčani  imaju dobar sastav, igraju dobro, a s 33 zgoditka su među  najefikasnijim momčadima lige (s 35 golova efikasnije su  samo Raštane). Ostvarili su  Benkovčani osam pobjeda,  sedam poraza i dva remija.  Iako je 25 bodova realnost,  može se reći da su igrači Velebita mogli doći do još ponekog boda, jer su i u nekim  porazima i remijima imali dominaciju, no nedostajala je  realizacija. Veliki problem bile su i ozljede kapetana Dade  Klapana i vratara Marka  Mihaljevića. Osim toga  momčad su prošlog ljeta napustili Marin Kutin i Ante  Šarlija, važni igrači kluba. Posebno kritično za Benkovčane  bilo je sredinom jeseni kada  su imali četiri poraza zaredom. S druge strane, prvo ime  bio je Leonardo Barnjak, prvi  strijelac s dvanaest zgoditaka.
– Ne možemo ne biti nezadovoljni ostvarenim u polusezoni. Oslonili smo se na  vlastite mlade snage, afirmirali nekoliko igrača koji trebaju kroz igre stasati i jednom  biti nositelji igre našeg kluba,  a oni su proizvod naše škole  nogometa. Vodimo računa ne  samo o prvom sastavu nego i  ukupno o svim kategorijama  kluba. Očekujemo bolje igre  na proljeće, odnosno da ćemo  igrati zapaženiju ulogu u ligi –  ističe direktor kluba Mirko  Erstić.
Nekoliko nadarenih igrača  se istaknulo. Jedan od njih je  i vratar Leonardo Juko koji je  branio nekoliko utakmica.  Mladi dobivaju priliku, a trener Vlado Mandić zna kako s  njima. Sigurno da je tome  pridonijela i odluka da tri  mlada igrača moraju biti u  igri. Tako su prigode dobili  Zvone Miletić, Josip Ivković,  Anton Rašić…
– Očekivao sam ovoliki broj  bodova. Mogli smo i više, ali  imali smo nekoliko otežavajućih okolnosti. Pet igrača nas  je napustilo, tako da sam manje-više morao slagati novu  momčad. Imali smo nekoliko  neafirmiranih igrača mlađih  od 21 godine koje smo morali  “gurnuti u vatru”. A oni objektivno nisu mogli izdržati  igrati dobro u kontinuitetu,  što je bio veliki problem, baš  kao i to što je većina tih igrača  orijentirana na napad. Antonija Žilića, koji je dao veliki  obrambeni doprinos, smo rano izgubili – kaže Vlado Mandić čija je momčad odlično  počela sezonu. Nakon 10. kola Velebit je bio drugi, odmah  iza Raštana.
– Nakon toga smo došli u  probleme, kojih sam se i pribojavao. Ušli smo u rezultatski minus, nesretno izgubili  kod kuće od Zagore, što je  veliki propust i razlog što nismo među prvih pet momčadi  na ljestvici. Posljednji mjesec  problem je predstavljao teren  (blato, kiša) gdje nismo mogli  normalno trenirati, a i suci nas  nisu mazili. Pozitivno je to što  smo digli Leonarda Barnjaka  te je on s Ivom Bulatom bio  pravo pojačanje – zaključio je  Mandić.