Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadarski lovci skrbe o zaštiti prirode

19.12.2010. 23:00
Zadarski lovci skrbe o zaštiti prirode


Lovački savez Zadarske županije već je tradicionalno organizirao božićni domjenak na kojem se okupljaju članovi izvršnog i nadzornog odbora, predavači i ispitivači pri predavanju i polaganju lovačkog ispita te predsjednici i tajnici lovačkih društava i udruga. Pored predsjednika saveza prof. Mate Radića te njegove desne ruke tajnika Siniše Štulića na domjenku je nazočio županijski pročelnik za poljoprivredu Danijel Segarić, viši lovni inspektor Josip Nekić te Slavko Pernar i Miljenko Badurina, sponzori LS Zadarske županije. Domjenak nije moguće zamisliti niti bez Vjeke Suraća, poznatog zadarskog fotografa sa 54 godine lovačkog staža.
– Lovstvo zadarskog kraja cijenjeno je širom Republike Hrvatske, a jedan od razloga za to je i kvalitetan rad županijskog Lovačkog saveza gdje su obrazovane tisuće lovaca, koji su znali i znaju gospodariti svojim lovištima, istaknuo je prof. Radić.
Na području županijskog Lovačkog saveza djeluje 15 lovačkih društava i udruga koji broje oko 2.800 lovaca.
– Zadarski lovci skrbe o zaštiti prirode, očuvanju, uzgoju i pravilnu lovu divljači te predstavljaju lovstvo naše županije u zemlji i inozemstvu, naglasio je prof. Radić nakon što je sponzorima uručio svoju monografiju “Lovstvo Zadarske županije od dolaska Hrvata do danas”.
– U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije u hotelu Kolovare 11. veljače održat će se tradicionalni 13. lovački bal, najavio je prof. Mate Radić.
A lovci, iako ljubitelji prirode i samoće dok čekaju lovinu, očito vole druženja, uz nadasve bogat stol i neizostavne lovačke priče božićni domjenak se protegnuo dugo u noć.