Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Božićni dar i njima”

19.12.2011. 23:00
“Božićni dar i njima”


Cilj akcije je biti solidaran s nemoćnim bolesnim i napuštenim osobama kojima je potrebna pomoć te pozivamo da se osnaži mreža solidarnosti i svijesti da svatko može nešto učinit za drugog i time uljepšati Božić, poručile su aktivistice


Već četvrtu godinu zaredom održava se u Biogradu na Moru zajednička humanitarna akcija pod nazivom “Božićni dar i njima”. Riječ je o humanitarnoj ponudi blagdanskog asortimana koji su donirali sponzori ili pripremile brojne gradske udruge.
Združeni u ovoj akciji su Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru, program Pomoć u kući starijim osobama, udruga Nada, Župa sv. Stošije, Društvo Naša djeca, Motoklub Duhovi, Matica umirovljenika Biograd na Moru te Grad Biograd.
– Cilj akcije je biti solidaran s nemoćnim bolesnim i napuštenim osobama kojima je potrebna pomoć te pozivamo da se osnaži mreža solidarnosti i svijesti da svatko od nas nešto učini za drugog i time uljepša Božić i sebi i drugima. A kako bi Božić bio u duhu služenja dobroti, svi možemo dati svoj skromni doprinos, poručile su aktivistice.
U dva dana trajanja ove humanitarne akcije na štandovima su se izmjenjivali mlađi i stariji, a nudio se bogat i raznovrstan blagdanski asortiman. Tako su se tu najbolje prodavane jelke, božićne zvijezde, aranžmani i drugi ukrasi, ali i domaći kolači i to po cijeni “koliko date”. Okolni obrtnici rado su donirali svoje proizvode i tijekom trajanja sajma na trgu, a prikupljenim novcem kupit će se namirnice za potrebite koje će im se uručiti ovih dana, uoči Božića.