Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Lijepo je podijeliti radosnu vijest s drugima

19.12.2011. 23:00
Lijepo je podijeliti radosnu vijest s drugima


Božić je radosna vijest. Zato smo došli podijeliti radost s drugima. To je glavni cilj. Kad dajemo radost bolesnima i potrebitima, onda se i oni osjećaju radosno i sami su potaknuti da je daruju drugim ljudima, poručio je vjeroučitelj Željko Batur


Učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića ususret radosnog slavlja svetkovine Božića te u povodu božićnih blagdana, posjetili su jučer Dom za odrasle osobe sv. Frane u Zadru te izveli prigodni program uz recitacije i pjesme. Cilj susreta sa starima i bolesnima je, kako smo saznali od vjeroučitelja Željka Batura, organizatora ovog humanog djela, podijeliti radosnu vijest drugima. Susretu su uz štićenike Doma, sudjelovali i djelatnici te ravnateljica Marija Pletikosa.
 Na početku programa je učenik Ivan Dražević, inače pobjednik na četiri festivala otpjevao pjesme “Svim na zemlji” i “Kalelarga”. Potom su učenici Šime Kalac, Marija Maričić, Patrik Shtufi i Lucija Bartulović izveli recital “Božić” Vladimira Nazora. Učenik Stipe Šalina, sudionik emisije Hrvatska traži zvijezdu za RTL, otpjevao je pjesme “Majko” i “Ostani”. Učenik Marin Ćuto i njegov prijatelj Marko Majić izveli su pjesmu “Ljubav nije ljubljena” te jednu skladbu po svom izboru. U programu je sudjelovalo ukupno osamnaest učenika.
– Ovo je drugi put da učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića posjećuju Dom za odrasle osobe sv. Frane. Ovakvi susreti humanog karaktera su u sklopu školskog kurikuluma, a sadrže poticaj na odgojnu izgradnju uz prenošenje vjere, s ciljem razvijanja nacionalne i vjerske svijesti. Početkom desetog mjeseca posjetili smo Vukovar u kojem smo boravili dva dana. Tada smo donijeli prikupljene donacije i uručili 3.000 kuna koje je darovala naša škola. U našem planu su i posjeti komuni u Nuniću, dječjim vrtićima i domovima, a programe ćemo još dogovoriti s učenicima. Ovim posjetom Domu za odrasle osobe sv. Frane želimo razvijati osjećaj ljubavi prema starim i nemoćnim osobama. Božić je radosna vijest. Zato smo došli podijeliti radost s drugima. To je glavni cilj. Kad dajemo radost bolesnima i potrebitima, onda se i oni osjećaju radosno i sami su potaknuti da je daruju drugim ljudima. Ovo je vrijeme Došašća. Pozvani smo radosnu vijest nositi drugima, jer to umnožava radost i zahvaća srca. Treba primati, ali i davati. To je bit radosti. Tko ne zna podijeliti radost, ne može biti sretan. Božić je navještaj Kristova dolaska. Pozvani smo tu radosnu vijest podijeliti i u to sebe uložiti, jer tako se ona širi. Želja nam je da ova radost traje cijelu godinu, a ne samo ovih božićnih dana, poručio je vjeroučitelj Željko Batur.