Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Melada i Vruljica danima bez interneta

19.12.2011. 23:00
Melada i Vruljica danima bez interneta


U priopćenju Odjela za odnose s javnošću T-HT-a navodi se da su “svi raspoloživi timovi Hrvatskog telekoma promptno pristupili sanaciji i otklanjanju nastalih kvarova i uspostave telekomunikacijskih usluga korisnicima” te da se potpuna normalizacija telekomunikacijskog prometa očekuje danas


Jako grmljavinsko nevrijeme u noći s nedjelje 11. na ponedjeljak 12. prosinca uzrokovalo je smetnje, odnosno kvarove na telekomunikacijskim uslugama u sjeverozapadnom dijelu Zadra, konkretnije na području oko Melade. Smetnje na telekomunkacijama imali su gotovo svi u ovom dijelu Zadra koji svoje telefone, računala i televizije nisu na vrijeme isključili iz utičnica. U najboljem slučaju pregorile su samo instalacije u modemu pa se kvar mogao ukloniti zamjenom istog. No, kroz razgovore s građanima doznajemo da će neki grmljavinsko nevrijeme od prije tjedan dana upamtiti jako dobro – zbog pregorenih televizora i računala.
No, i oni koji su imali problema samo s modemom na uklanjanje kvara morali su čekati puno duže nego inače, a nekim građanima smetnje na telekomunikacijskim uslugama nisu uklonjene ni do danas, osam dana nakon nevremena. Kako smo neslužbeno doznali od T-HT-ovih tehničkih službi, samo ovom davatelju telekomunikacijskih usluga prošli je tjedan iz Zadra prijavljeno 400-tinjak kvarova.
Ipak, iz Odjela za odnose s javnošću T-HT-a nisu nam rekli o kolikom je točno broju kvarova riječ te su u službenom priopćenju naveli da su “svi raspoloživi timovi Hrvatskog telekoma promptno pristupili sanaciji i otklanjanju nastalih kvarova i uspostave telekomunikacijskih usluga korisnicima” te da se potpuna normalizacija telekomunikacijskog prometa u sjeverozapadnom dijelu Zadra očekuje danas.