Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sto tisuća božićnih čestitki hrvatskim generalima u Haagu!

19.12.2011. 23:00
Sto tisuća božićnih čestitki hrvatskim generalima u Haagu!


Nakon niza uspješnih demonstracija kojima se željelo dati do znanja neslaganje s haškim presudama hrvatskim generalima i ocjenom vojno-redarstvene akcije „Oluja” zločinačkim pothvatom, Hrvatski svjetski kongres pripremio je do sada neviđeno božićno iznenađenje.
Sto tisuća božićnih čestitki adresiranih na imena hrvatskih haških uznika ovih je dana tiskano i besplatno distribuirano Hrvaticama i Hrvatima na svim kontinentima putem podružnica Hrvatskog svjetskog kongresa i hrvatskih katoličkih misija. Težišta distribucije su u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Francuskoj, Švedskoj i Nizozemskoj. Svatko tko želi, na taj način će moći direktnim putem, uz već štampani općeniti tekst, uputiti svoju osobnu čestitku i poruku Anti Gotovini i ostalim hrvatskim generalima u Den Haagu. Na božićnu razglednicu bit će potrebno tek nalijepiti poštansku markicu i ubaciti je u poštanski sandučić, ističu u HSK-u.
– Neposredno nakon dostojanstvenih demonstracija u velikim svjetskim gradovima i na koncu u Den Haagu, najavili smo da nećemo stati upozoravati na nepravdu Haškog suda koji u prvostupanjskoj presudi generalima Gotovini i Markaču ujedno kriminalizira vojno-redarstvenu akciju Oluju, a time i cijeli Domovinski rat te časne ljude koji su u njemu sudjelovali braneći svoje domove, kaže Danijel Lučić, tajnik Hrvatskog svjetskog kongresa.
Božićnom akcijom i slanjem razglednica generalima u Den Haag želi se dodatno naglasiti zajedništvo hrvatskog naroda.
– Dok slavimo Kristovo rođenje i Božić, u mislima smo i s onima koji su nam omogućili slobodnu Hrvatsku. Uvjereni smo da će poštanski sandučić u Den Haagu biti preplavljen čestitkama iz cijelog svijeta i sigurni smo da će generali pročitati svaku pojedinačnu poruku, ističu organizatori haškog prosvjednog skupa i koordinatori nove „Božićne akcije” Hrvatskog svjetskog kongresa Danijel Lučić i Petar Ćosić.