Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nazor: Vratili smo košarku u Zadar

Autor: Roman Morović

19.12.2012. 23:00
Nazor: Vratili smo košarku u Zadar

Foto: Zvonko KUCELIN



– Ima li pitanja? Započeo je trener Zadra Ante Nazore pressicu nakon utakmice s Partizanom, nasmijavši sve prisutne, nakon čega je prije svega čestitao svojim igračima, ali i publici.
– Smatram da se košarka vratila u Zadar na najbolji mogući način. Dobili smo euroligaša s nevjerojatno većim budžetom. Ono što radi Partizan, zašto mi to ne bi radili u Zadru. Pošten rad se uvijek isplati. Hvala onima koji su to prepoznali, ali hvala i onima koji to nisu prepoznali. Oni su nam i dali dodatni poticaj – istaknuo je Nazor, koji je i par riječi rekao o utakmici.
– Bilo je mnogo grešaka s obje strane. Utakmica je bila puna intenziteta. U početku smo imali problem s obrambenim skokom, ali kada smo to uspjeli iskontrolirati, počeli smo dobivati tečnosti u igri. Momčad je igrala zaista borbeno. Kada smo imali više napadačkih nego obrambenih skokova, onda se greška opraštaju. Mi smo znali da možemo dobiti ovu utakmicu.
A o posljednjem napadu Nazor je rekao:
– Napravili smo ono što smo se na minuti odmora dogovorili i što smo uvježbavali na treningu. Odradili su momci to savršeno. Napravili smo lažan blok za Vrbanca, Krasić je bio na postu, a Ramljak je napravio kvalitetni blok za Travisa. Ante Delaš je tu loptu bacio kako treba.
I još nešto je zadarski strateg dodao:
– Ovu pobjedu posvećujem navijačima. Neću reći da je ovo posjetilo na Jazine. Ovo su ipak neka druga vremena. Zahvaljujem ljudima iz Tribunja koji su došli. Stizali su Splićani, navijači iz Vodica. Stari navijači Zadra. Nekako smo ujedinili Dalmaciju. Sada smo uzeli primat u Dalmaciji i to Zadar zaslužuje, jer je Zadar kolijevka košarke.
VELIMIR GAŠIĆ, TRENER PARTIZANA
– Čestitke Zadru na pobjedi. Utakmica je bila interesantna za ljude koji su bili u dvorani. Ovako dramatične trenutke može  pružiti samo košarka. Veliki dio utakmice smo igrali dobro, kontrolirali ritam igre, rezultat. Ali u bitnim periodima, kada smo trebali otići na veću razliku, dozvolili smo momčadi Zadra da uhvati priključak. Nedostatak koncentracije nam se tada događao, a koncentraciju smo izgubili i u tom zadnjem napadu. Nakon dramatičnog poraza u Mađarskoj, morali smo dobiti. Nismo imali izbor. Zrelo smo izgledali na parketu, ali nedostatak sreće nas je stajao pobjede. Ovo je ipak mlad tim, koji će sazrijevati i izazivati veliki respekt uskoro. Zadar je ušao u seriju dobrih igara. Imaju zanimljiv sastav i i želim im puno sreće. Atmosfera je bila sjajna.
ROMEO TRAVIS, KOŠARKAŠ ZADRA
– Trener je postavio odličnu akciju. Ovo je njegova zasluga. On je sve zamislio, a mi smo ispunili. Delaš mi je dao izvrsnu loptu i morao sam pogoditi. Bog nas je gledao ove večeri. Suigrači i trener su vjerovali u mene, iako ovo nije bila moja večer. Ovo je fantastično. Fantastična pobjeda u fantastičnoj atmosferu, kakvu još nisam vidio u Europi. I još nešto. Tri pobjede zaredom. To je pobjednički niz i želimo ga nastaviti.