Korisnici Doma i filipjanskog Centra izrađivali božićne ukrase

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Svi uživaju u predblagdanskim danima

Veselo je bilo jučer u Domu za odrasle osobe u Zemuniku.  Dugogodišnja suradnja s Centrom za rehabilitaciju u Svetom Filipu i Jakovu u ovo predblagdansko vrijeme nastavila se radionicom izrade  božićnih ukrasa na kojoj su sudjelovali korisnici Doma i Centra.

Kuglice, darovi, zabava

Oduševljeni korisnici odlično su se snašli u dekupaž tehnici, izradi kuglica na koje su lijepili salvete. Prigodni pokloni nisu izostali, kao ni zabavni program uz mnoštvo pjesme i zajedničkog druženja.

- Super mi je ovdje. Radit ćemo kuglice, a jučer smo u Sv. Filipu i Jakovu kitili jelku. Imali smo i božićnu priredbu, pjevali smo, rekla nam je uzbuđeno Zorica, korisnica iz Centra u Sv. Filipu i Jakovu. Ponosna je što je  u subotu sudjelovala u prodaji božićnih ukrasa, kuglica, čizmica na štandu u Biogradu.

- Sve smo prodali, jako dobro prodajem, a imali smo i štand u Zadru, u  Supernovoj i bili smo na Trgu u Zadru, ma, svašta mi radimo. Još moramo okititi jednu jelku i napraviti jaslice, dodala je Zorica.

I Mirjana, također korisnica Centra iz Sv. Filipa i Jakova, uživa na ovakvim radionicama, a pohvalila se kako je lijepo recitirala pjesmu na  božićnoj priredbi zajedno sa prijateljem Izetom.

Valentina Cindori, ravnateljica filipjanskog Centra, naglasila je kako  korisnici izuzetno uživaju u svim aktivnostima.

- Došlo je naših pet korisnika, pet volontera i pet stručnih osoba.  Našim korisnicima je svaki izlazak izvan Centra doživljaj. Kako ne mogu  samostalno izaći njima je ovo i Pariz i New York. Jako puno aktivnosti  imali smo u ovo predblagdansko vrijeme. Tijekom vikenda kod nas su  boravili volonteri, od kojih je njih petero došlo danas s nama u Zemunik,  a pomogli su nam u subotu okititi i urediti Centar, priča Cindori.

U prvim danima nove godine Centar za rehabilitaciju Sveti Filip i Jakov dobit će dnevni boravak kojeg marljivo oslikava slikar Mario Perković.

- Boravak će biti za djecu koja žive s roditeljima, ali će kod nas dolaziti  na radionice, obroke, provoditi slobodno vrijeme i družiti se s korisnicima koji u centru žive. Nadamo se kako ćemo otvaranjem dnevnog boravka intenzivirati i suradnju s roditeljima naših korisnika, dodala je Cindori.

Brojni posjeti

Brojne aktivnosti nastavljaju se kroz ovaj tjedan. Na Badnjak će se prvi  put organizirati zajednički ručak za sve korisnike i bivše i sadašnje djelatnike Centra u Sv. Filipu i Jakovu. Neizostavan je i posjet Djeda  Božićnjaka.

Volonterka Katarina Sobol iz Čakovca koja je jučer došla kao pratnja  korisnicima iz Centra na ponovni posjet Sv. Filipu i Jakovu odlučila se  nakon što su u rujnu deset dana sudjelovali na zajedničkom projektu, a  kako bi im uljepšali ove dane odlučili su doći i zajednički okititi Centar  za blagdane.

- Osim što smo zajednički uređivali sve prostorije, družili smo se sa  svim korisnicima, čitali smo im priče, pjevali s njima, svirali, nabrojila je  Katarina koji se volontiranjem bavi već šest godina, a koja skromno kaže  kako se na to odlučila jer pomoć drugima i nju izgrađuje kao osobu.

A ovih dana pregršt aktivnosti i događanja je i u Domu za odrasle osobe u Zemuniku. Svi uživaju u predblagdanskim danima, duhu Božića jednako se vesele i stari i mladi. Stoga su se posjetu korisnika iz Sv. Filipa i  Jakova posebno obradovali.

- Prošlo ljeto kod nas u Domu bili su volonteri koji su izrazili želju da  nas ponovno posjete. Danas su  volonteri zajedno s korisnicima Centra  došli k nama na zajedničku radionicu i druženje. Ovakve aktivnosti vesele naše korisnike i na radionici ih uvijek bude dosta, rekla je Nataša Petrušić, ravnateljica Doma.

Protekli tjedan priredbu su u Domu održala djeca iz Osnovne škole  Zemunik, tijekom ovog tjedna posjetit će ih djeca iz dječjeg vrtića Zvjezdice iz Zemunika Donjeg, u posjet će im stići i članovi Udruge medicinskih sestara i tehničara, Bleke i konji iz Zadra...

Uz najljepše želje za Božić i Novu godinu, korisnike smo ostavili u lijepom druženju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno