Najele se trešanja

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA

Ugodne blagdane imat će košarkašice Zadra nakon vrlo važne pobjede u Zagrebu kod Trešnjevke, s kojom su napravili veliki korak da ponove prošlosezonski povijesni uspjeh i ponovo uđu među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj. Unatoč ogromnim problemima s ozljedama ove sezone, Zadranke su isčupale zadnji atom snage i sa manje-više pet igračice (Dedić je s klupe igrala deset minuta)  slavile tamo gdje do sada nikada nisu slavile. Osim što su igrale bez Sikirić i Dujić (obje organizatori igre) te nedovoljno zaliječenim Antonijom Erslan i Larom Nikpalj, Zadranke su u Zagrebu bile i bez glavne trenerice Marije Mazije, koja je u ostala u Zadru radi osobnih razloga. No, pomoćna trenerica Josipa Sesar je u Zagrebu, zajedno s igračicama napravila lavovski posao.

- Neću lagati kada kažem da nam je Marija Mazija na klupi naš najbolji igrač. No, dogovorile smo se u svlačionici da ćemo se skupiti i baš za onoga koji nedostaje, odigrati najbolje što znamo. Tako je i bilo. Djevojke su bile koncentrirane u oba smjera i svaka je dala apsolutno sve od sebe - rekla je Josipa Sesar.

Inače Zadranke su ušle odlično u utakmicu i, prije svega, odličnom obranom, došle na dvoznamenkastu razliku u prvoj četvrtini. Na poluvremenu su imale +7, ali prednost je trebala biti uvjerljivija, jer su košarkašice Zadra promašile nekoliko zicera. Trešnjevka pojačava intenzitet u drugom dijelu, a u posljednjoj četvrtini dolazi i do vodstva. Zadranke su premorene pa Sesar postavlja zonu i do kraja kombinira dvije obrane, na što Trešnjevka nema odgovor. Na kraju ključnu tricu pogađa Ana Vrsaljko, a nakon nje točku na "i" stavlja Marta Erslan na dodavanje Lucije Štrmelj.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno