Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pobjeda bi bila malo čudo!

19.12.2016. 23:00
Pobjeda bi bila malo čudo!


Prva od četiriju utakmica u gustom rasporedu (vidi okvir) večeras je u Zagrebu. Domaćin Cedevita, kaže trener Zadra Neven Plantak, bit će u svom najjačem mogućem sastavu. I prije ove utakmice pojavilo bi se kadkad rogoborenje zato što neki klubovi neke utakmice igraju u različitim sastavima, recimo Cibona i Cedevita. Propozicije A 1 lige takvo što omogućuju, a formalno gledano zamjerke nemaju uporišta jer je riječ o tomu da su svi igrači licencirani i sve je čisto. U teoriji, ali u praksi nije svejedno kad Cedevita ili Cibona u A 1 ligi igraju pretežito s igračima kojih nema u ‘starijim’ natjecanjima. Opet, Zadar je tu nemoćan, pristao je prije sezone na sve prijedloge…
– Koncentrirani smo na utakmicu. Naša je intencija da odigramo maksimalno borbeno, agresivno. Za ovu utakmicu neke posebne motivacije i ne treba. Igrat ćemo sa suparnikom koji će nastupiti u najjačem sastavu, a predati se nećemo – kaže Mislav Brzoja.
U A 1 ligi Zadrani imaju problema, relativno su daleko od nekad za sebe sigurne treće pozicije. Kako će se rasplitati ovo natjecanje, tko će koga uloviti, sustići, prestići… Tko će na kraju zauzeti jedno od mjesta što vode u ABA ligu? Previše izbora Zadrani nemaju, treba im niz pobjeda.
– Fokusiramo se na svaku prvu sljedeću utakmicu. Između dviju odigranih, a igrali smo do sad dvije tjedno, na treninzima imamo neke taktičke stvari, radimo da bismo bili bolji. Uglavnom, Cedevita je danas favorit, nema tu spora – govori Neven Plantak.
Dodat će da je primarno znati se i moći se postaviti tako da otpor bude što žešći. Iako…
– Imamo i dalje problem uske rotacije. Još se nije vratio Lovre Bašić, a danas će izostati i Marko Jurica, uz tko zna koliko puta ponovljenu konstataciju da Ivan Ramljak još nema pravo nastupa u A 1 ligi. Poopćeno, nedostaje nam taj deveti igrač, posebno kad je riječ o vanjskim pozicijama.
Cedevita i Zadar neće danas prvi put igrati u ovoj sezoni. Imali su sraz na dan sv. Šime, 8. listopada, ABA liga. Još zvoni rezultat – 120:62!Kad smo već kod svetaca, danas je u rimokatoličkom kalendaru sv. Eugen, onaj koji je plemenita roda. Hoće li Zadar proći danas bolje nego na dan sv. Šime?