Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

PLENKOVIĆ Radi se o teškom kaznenom djelu, došlo je i do zlorabljenja procesnih mogućnosti, takvi slučajevi moraju se izbjeći u budućnosti!

20.12.2018. 10:28
PLENKOVIĆ Radi se o teškom kaznenom djelu, došlo je i do zlorabljenja procesnih mogućnosti, takvi slučajevi moraju se izbjeći u budućnosti!


Premijer Andrej Plenković danas je na početku Vladine sjednice još jednom komentirao “slučaj Daruvarac”, ukazujući kako je cijeloj hrvatskoj javnosti potpuno jasno, s obzirom na postojeće video snimke, o kakvom se teškom kaznenom djelu radi.
"Slučaj koji je zgrozio hrvatsku jest slučaj strašnog nasilja koji se dogodio u Zadru prije nekoliko mjeseci i činjenica da je unatoč tome što je cijeloj javnosti razvidno, s obzirom na video snimke koje postoje, o kakvom se teškom kaznenom djelu radi. Došlo je gotovo čak i do zlorabljenja procesnih mogućnosti u tom procesu, s učestalim zahtjevima za izuzećem sudaca, do činjenice da je protekao zakonski rok o maksimalnom trajanju pritvora, što je izazvalo i ogorčenje javnosti i zabrinutost da je moguće da se tako nešto u tako očitom primjeru događa", rekao je Plenković.
Istaknuo je kako je s ministrom  pravosuđa Draženom Bošnjakovićem razgovarao kako takve i slične slučajeve izbjeći i poboljšati kazneno-procesno zakonodavstvo, te rad svih tijela učiniti puno učinkovitijim kako bi se takvi slučajevi izbjegli u budućnosti.