ŽODAN U tijeku je kriminalistička obrada nad mladićem kojemu je oduzeta bengalka, a na spinove nemamo namjeru odgovarati!

Slika korisnika mkvanja
Tko je sve pozvan u prostorije policije nakon mirnog prosvjeda
Zvonko KUCELIN
Žodan tvrdi kako je policija samo održavala red i mir u svrhu sigurnosti sugrađana koji su sudjelovali na mirnom prosvjedu

Prema navodima u Facebook grupi "Protiv pravosuđa koje štiti nasilnike", a koja broji već preko 5000 članova koji su jučer organizirali mirni prosvjed zadarskim ulicama od Narodnog trga do zgrade Županijskog suda, objavljeno je kako su djelatnici PU zadarske danas na razgovor u policijsku postaju pozvali majku žrtve Darka Kovačevića Daruvarca i njezinog dobrog prijatelja koji već duže vremena radi na osvještavanju javnosti o činjenicama o ovom brutalnom zločinu nad 18-godišnjom djevojkom.

Kako bi doznali o čemu se radi kontaktirali smo PU zadarsku, odnosno njihovog glasnogovornika Elisa Žodana.

- U tijeku je kriminalistička obrada nad mladićem kojemu smo jučer za vrijeme mirnog prosvjeda oduzeli bengalku. Djelatnicima PU zadarske organizatori su najavili mirni prosvjed, a policija je bila pozvana da osigurava skup I brine za sigurnost građana. Iako su organizatori u više navrata upozoravali građane da ne koriste pirotehnička sredstva, policijski djelatnici su uočili bengalku koja je da se zapalila mogla ugroziti sigurnost okupljenih građana te su istu mladiću oduzeli. Kako nisu za vrijeme održavanja skupa htjeli raditi privođenja, mladiću je oduzeta bengalka te je pozvan na razgovor u prostorije PU zadarske, istaknuo je Žodan.

Kako doznajemo mladić je počinio prekršaj iz Zakona o javnom okupljanju I zbog toga mu slijedi optužni prijedlog.

Što se tiče objave majke žrtve, odnosno oštećenice, kako je I ona u policiji, Žodan je kazao:

- Nemamo namjeru reagirati na spinove, a sam sudski postupak policija nije nadležna komentirati pogotovo jer je javnost izuzeta sa suđenja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2.5 (2 glasova)