Najbolji idu dalje

Slika korisnika admin
lidrano_BUDINIC2
Filip BRALA
Pozdravna riječ dr. Ante Murna

Gradski susret učenika osnovnih škola Lidrano, punim nazivom "Literarno, dramsko, novinarsko stvaralaštvo" održan je jučer u Osnovnoj školi Šime Budinića. Na gradsko natjecanje bilo je pozvano dvanaest zadarskih škola, no odazvalo se svega njih šest .

Susretu je nazočilo ukupno 48 djece i 25 voditelja iz OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Valentina Klarina iz Preka, OŠ Petra Preradovića, OŠ Smiljevac i OŠ Stanovi.

Ravnatelj OŠ Šime Budinića Mate Maršić istaknuo je da su se učenici natjecali u četiri kategorije među kojima se nalaze kategorija za literarno stvaralaštvo, za novinarsko stvaralaštvo, filmsko stvaralaštvo i radioemisije, zatim kategorija za pojedinačno scensko stvaralaštvo i na koncu kategorija za skupno scensko stvaralaštvo.

- Lidrano je pratilo Povjerenstvo sastavljeno od 12 članova, koji su bili raspoređeni unutar četiri kategorije. Prijavljeno je ukupno 13 radova za kategoriju literarnog stvaralaštva, 11 u pojedinačnom scenskom stvaralaštvu, zatim jedan prijavljeni rad u kategoriji u skupnom scenskom stvaralaštvu i 11 radova za novinarsko i filmsko stvaralaštvo i radioemisije, rekao je ravnatelj Maršić dodajući da će učenički radovi biti nagrađeni pohvalnicama, dok će učenici najbolje ocijenjenih radova od članova Povjerenstva u veljači sudjelovati na županijskom natjecanju u OŠ u Ninu.

U kategoriji literarnog izraza nagrađeni su Andrea Soldan, Zara Troskot, Josip Šarunić, Bernarda Pinjatela, Katarina Pera, Marija Kolega i Kristijana Merdan.

U kategoriji pojedinačnog scenskog nastupa najbolje su ocijenjeni radovi Filipa Perinća, Roka Brkića, Laure Petrićević, Dominika Čoleka, Luke Banovića, Luce Brizić i Sanija Ivankova.

Najbolje ocijenjeni radovi u kategoriji novinarskog izraza su od Paule Ivčić, Lare Žilić, Ane Fabac, Marije Oštarić, Marije Dukić, Tereze Plantak i Patricije Batistić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno