Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zbog rukometa produženo radno vrijeme ugostitelja i trgovaca

Autor: Damir Maričić

20.01.2009. 23:00
Zbog rukometa produženo radno vrijeme ugostitelja i trgovaca

Foto: Adam VIDAS



Udruženje obrtnika Zadar, odnosno Ceh ugostitelja i Ceh trgovaca obavještavaju javnost o najnovijim dogovorima s Gradom Zadrom, a u svezi s radom trgovina tijekom rukometnog prvenstva u Zadru. Koordinator aktivnosti u Udruženju je Dubravko Milin, šef Sekcije ugostitelja.
U suradnji Gradskog poglavarstva Zadra, Turističke zajednice Grada Zadra, Udruženja obrtnika Zadar i Udruge kuhara Zadarske županije osmišljen je program predstavljanja Zadra kao grada domaćina Svjetskog rukometnog prvenstva, koji će se održati od 23. do 29. siječnja 2009. godine u Sportskom centru na Višnjiku.
S obzirom na najavljene dolaske reprezentacija i njihovih navijača, očekuje se dolazak više tisuća gostiju kojima se želi što kvalitetnije predstaviti lokalna ponuda te osigurati ugodan boravak u Zadru. Stoga je pripremljen bogat zabavni program koji će pratiti sportska natjecanja, a uključuje nastupe zadarskih glazbenika, predstavljanje tradicionalnih jela i slično.
Slijedom navedenog, Gradsko poglavarstvo Zadra na sjednici od 16. veljače 2009. godine donijelo je zaključak kojim se odobrava produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima na području Zadra u razdoblju od 22. do 28. siječnja 2009. godine. U skladu s tim, ugostiteljski objekti moći će raditi do 2.00 sata.
Nadalje, Poglavarstvo je na istoj sjednici donijelo zaključak kojim se u ovom razdoblju (radnim danima), prodavaonicama omogućava rad od 6.00 do 24.00 sata.
Organizatori vjeruju da će brojni ugostitelji i trgovci u produženom radnom vremenu prepoznati vlastiti interes, ali i želju da pridonesu namjeri organizatora da se gosti u Zadru osjećaju što ugodnije, a Zadrani i ovaj put pokažu kao pravi domaćini.