Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Miliša: Prijetnjama sankcijama Bunja istjeruje vlastiti strah

Autor: Z L

20.01.2010. 23:00
Miliša: Prijetnjama sankcijama Bunja istjeruje vlastiti strah

Foto: Vedran SITNICA



Istupanje iz članstva dajem u medijima, a ne stranci jer je takvu “metodologiju komuniciranja” s medijima, a ne članstvom, originalan doprinos unutarstranačkog komunicirannja znan samo gosp. Bunji – Zlatko Miliša


Sveučilišni profesor Zlatko Miliša Zadarskom listu obznanio je odluku o izlasku iz HSP-a.
“G. Đani Bunja u svojstvu predsjednika Županijske organizacije HSP-a u Zadru nikada me nije kontaktirao radi stranačkih nesuglasica. Nije sazvao Predsjedništvo HSP-a,(a Županijsku organizaciju u Zadru je sazvao jednom u godinu dana). Ipak “osokolio se”, prijeteći mi (u dva navrata u jednom dnevnom listu) stranačkim sankcijama, jer sam “viđen” u stožeru predsjedničkog kandidata g. Nadana Vidoševića, doj je on izjavio u istoj dnevnoj novini da će podržati dr. Hebranga iz HDZ-a, neovisno što je HSP dao preporuku glasovanju za dr. D. Primorca.
Podsjećam, HSP nije imao svog predsjedničkog kandidata. Prijetnje sankcijama gosp. Bunja pokazuju da time istjeruje vlastiti strah od neistomišljenika putem medija, jer razvidno nema autoriteta u širem članstvu. Razloge njegova služenja koalicijskom partneru, poznat je fenomen političkih sinekura. Istupanje iz članstva dajem u medijima, a ne stranci jer je takvu “metodologiju komuniciranja” s medijima, a ne članstvom, originalan doprinos unutarstranačkog komuniciranja znan samo gosp. Bunji.
Kako će objasniti svoju “vjerodostojnost” pred drugim čanovima Predsjedništa Županijske organizacije HSP-a? Neki su sudjelovali u kampanji prof. dr. M. Tuđmana? Sve to po diktatu g. Bunje (i njemu nadređenog političkog mentora) nije relevantno u cilju istjerivanju nove pravednosti – čistki.
Stranačka stega među pravašima u Zadru je započela raspuštanjem gradske organizacije HSP-a koja nije dala svoj glas D. Srbu na stranačkoj Konvenciji (nego dr. T. Vlainiću – drugom kandidatu), i/ili zbog “neposlušnih pojedinaca”(u gradskoj organizaciji HSP-a) koji su remetili stranačku stegu – prema obrascu shvaćanja demokracije gosp. Bunje. Nažalost, ta ista organizacija se neće “revitalizirati”, jer se najveći broj članstva pasivizirao i neće doći na sljedeću izbornu Skupštinu (koja će biti obavljena opet samo po diktatu g. Bunje i njegova političkog mentora.
Sukobi su bili i ostali (u svim strankama) izraženiji unutarstranački nego međustranački. Dakako da to nije problem samo HSP-a, ali je to kontinuitet izostanka unutarstranačke demokracije od uspostave samostalne Hrvatske. S druge strane, konstanta dviju političkih najjačih stranaka jest trgovina, prepoznatljiva u kupnji vođa malih stranaka,” piše sveučilišni profesor Zlatko Miliša.