Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šaranović otišao, Ljubičić na odlasku, tko će ostati?

Autor: Šime Ćurko

20.01.2010. 23:00
Šaranović otišao, Ljubičić na odlasku, tko će ostati?

Foto: Filip BRALA



Ne vjerujemo da je nakon utakmice s Mosorom Dalibor Zebić dobio konkretn(ij)e odgovore na pitanja tko bi mogao zamijetiti sve brojniju koloniju igrača koji su ove zime napustili Stanove. Nakon Sabita Alimanovića, Semirana Cele i Erdžana Bećirija, kojih se Zadar sam odrekao, u posljednjih nekoliko dana Zebić je ostao bez Gorana Jozinovića, Mateja Jonjića i Edina Šaranovića koji se, prema Zebićevim riječima, zbog obiteljskih razloga vratio u Sarajevo. Nije to kraj jer je još jedan igrač na odlasku. Riječ je o Marinu Ljubičiću koji jučer nije bio u sastavu protiv Žrnovničana. Nisu bili ni Jakov Surać, Želimir Terkeš i Ferdo Milin, iskusni trojac, no Ljubičić se po nečemu ipak izdvaja iz ovog kvarteta.
– Vidim da se po novinama provlači da je Ljubičić svugdje osim u Zadru. Mislim da bi i on želio otići tako da ne znam koliko za sada ima smisla uigravati se s njim – objasnio je Zebić.
Zašto nije bilo Suraća, Milina i Terkeša može se samo nagađati, vjerojatno su „noge preteške”, pa se procijenilo da je bolje ne zamarati ih Mosorom.
Kakva je bila utakmica? Uobičajena, kad je riječ o Zadru. Mnogo novih igrača koji su se jedva stigli upoznati nakon čega je jasno da su Zadrani tek na početku stvaranja nove momčadi. Zebić je isprobavao svakovrsna rješenja, od kojih smo za neka sigurni da ih neće koristiti kad počne sezona. Krenuli su Batur i novopridošli Tomislav Glumac (posudba Hajduk) na pozicijama stopera, a između njih bio je Skočibušić, jučer najiskusniji igrač u domaćim redovima Žilić je krenuo na lijevom bok što je zapravo, kao i raspored ostatka momčadi, bilo očekivano. U prvih 45 minuta Zadar je uspio u nekoliko navrata zaprijetiti Šutalu. Mršić, Ćurjurić, Santini i J. Bilaver imali su četiri situacije pred gostujućim golom u kojima su mogli i bolje reagirati. Gosti su se prvi put pred Ježinom ozbiljnije pojavili u 40. minuti. Zapravo, bili su vrlo ozbiljni. Najprije je Čokolić nakon kornera dobro pucao, a Ježina odlično obranio da bi u nastavku akcije Barišić s lijevog boka pogodio bližu vratnicu.
Drugo poluvrijeme Zadar je dočekao s podosta izmijenjenom momčadi, a promijenilo se i stanje na terenu. Gosti su sada konkretniji, no prvi su poveli Zadrani. Sudar vratara gostiju i Franka Bilavera Ivan Čačić okarakterizirao je kao jedanaesterac kojeg je Mitrović realizirao za 1:0. Izjednačio je u 80. minuti od domaćih braniča zaboravljeni Tokić koji je glavom prebacio Gluića nakon kornera Jukića. Zadrani su propustili priliku pobjedom popraviti više loš nego dobar dojam u 90. minuti kada je Franko Bilaver, na dodavanje Santinija, pogodio lijevu vratnicu.


 ZADAR – MOSOR 1:1


ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 100. Sudac: Ivan Čačić (Zadar). Pomoćnici: I. Paleka i Z. Bakarić (oba Zemunik). Strijelci: 1:0 Mitrović (67′ – 11 m), 1:1 Tokić (80′).
ZADAR: Ježina, Skočibušić, Batur, Glumac, J. Bilaver, Banović, Ćurjurić, Mršić, Žilić, Santini, F. Bilaver. Još su igrali: Gluić, Jerbić, Puljić, Šiklić, Maruna, Vasilj, Begonja, Mandić. Trener: Dalibor Zebić.
MOSOR: Šutalo, Stanić, Plazonić, Čokolić, Kuzmanić, Barišić, Kukoč, Čulo, Mikuličić, Jovanović, Jukić. Još su igrali: Obradović, Kotromanović, Rojić, Žaja, Batinić, Tokić.




 DRUGA UTAKMICA BEZ POBJEDE


Domaćina opravdanje za lošu igru, pa i rezultat koji bi u ovakvim utakmicama trebao biti nevažan, ne može biti to što su priliku dobili mahom mladi igrači jer i gosti su potpuno mlada, gotovo juniorska momčad. Nakon poraza od juniora (0:1) u prvoj trening utakmici Zadar polako nastavlja sa svojim navikama – skromnim predstavama na prijateljskim utakmicama. Istina, pripreme su tek počele, pa će zadarska mladost možda u sljedećim danima i tjednima promijeniti loše navike svojih prethodnika.


 SIMUNIĆ UČI IMENA IGRAČA


Vjeran Simunić tek je nedavno preuzeo Mosor. Nekadašnji trener Zadra, koji je u svojoj karijeri vodio niz klubova, još ne zna imena igrača koje ima na raspolaganju. Tako je često znao viknuti s klupe „onom malom”. Okrenuo bi se tada Simunić i pitao „tko je onaj tamo”. Jasno, nije Simunić kriv, treba vremena profesoru da nauči imena učenika, a tako i treneru nogometaša, no bila je to zapravo slika onoga na što se sveo trenerski posao u hrvatskom klupskom nogometu. Treneri dolaze i odlaze, bez ikakvog plana i programa, da ne govorimo kakve dugoročne strategije. Vlak bez voznog reda.