Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Suton: Jusupu zatvorena vrata Širokog

Autor: Roman Morović

20.01.2010. 23:00
Suton: Jusupu zatvorena vrata Širokog

Foto: Zvonko KUCELIN



Iznenadni odlazak trenera Danijela Jusupa u Zadar, za portal kosarka.hr komentirao je predsjednik Širokog Ante Suton.
– Bio sam na putu kada me Jusup zvao i rekao da ima ponudu Zadra. Kazao je da mu je Zadar uvijek bio prva ljubav, da mu je tamo kuća i da to ne može odbiti. Vjerojatno će dobiti bolje uvjete u Zadru, ali ponovio mi je da se radilo o bilo kojem drugom klubu, da ne bi razmišljao i ostao bi u Širokom. Molio me da ga pustimo, ali rekao sam da to ne možemo učiniti i da može otići samo na svoju ruku. Objasnio sam mu kakve će posljedice snositi, da će si stvoriti loš imidž u javnosti ovim prijelazom i kako je vjerojatno izgubio mogućnost da ikada više bude u kombinacijama za trenera Širokog. Samo je kazao kako ne bi bio “čiste glave” da je ostao u Širokom, odbivši Zadar te da je ovo jedino rješenje. Sve smo bili dogovorili i ugovor je trebao biti potpisan ovoga tjedna. Nismo se žurili, čekali smo da prođe utakmica sa Zadrom pa da onda riješimo tu, vjerovali smo, formalnost – kazao je Suton i osvrnuo se na situaciju od prije devet godina kada je Jusup, kao trener Širokog, odbio Cibonu, da bi mjesec dana kasnije dobio otkaz.
– Jusup je tada bio korektan, ali neplanirano se dogodila smjena. I sada je sve ispalo neplanirano.
Prije dvije sezone Cibona je u svoje redove dovela Ivana Sunaru, premda je on imao ugovor sa Širokim, kao trener u omladinskim kategorijama.
– Zanimljivo je to kako se Cibona i Zadar odnose prema Širokom. Ali očito je tu razlika između malih i velikih klubova – istaknuo je Suton.