Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zasad sigurni radnici “Varteksa” u Zadru

Autor: Anamaria Perović

20.01.2010. 23:00
Zasad sigurni radnici “Varteksa” u Zadru

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Radna mjesta djelatnika Varteksove trgovine u Zadru, kako doznajemo, trenutačno nisu dovedena u pitanje, a o daljnjim aktivnostima u pojedinom kvartalu izvještavat će se svaka tri mjeseca


Kao odgovor na krizu te radi opstanka i razvoja u budućnosti, uprava tvrtke Varteks predstavila je nedavno Integralni plan poslovnog i financijskog restrukturiranja.
Prema informacijama Odjela za korporativne komunikacije, plan uključuje prodaju dijela imovine, smanjenje operativnih troškova, ali i broja zaposlenih. Radna mjesta djelatnika Varteksove trgovine u Zadru, kako doznajemo, trenutačno nisu dovedena u pitanje, a o daljnjim aktivnostima u pojedinom kvartalu izvještavat će se svaka tri mjeseca.
– S obzirom da se Plan oslanja na vlastite resurse, jednim djelom uključuje prodaju nekretnina s osnovnim ciljem smanjenja kreditne izloženosti prema bankama. U tom su cilju i sukladno zacrtanoj dinamici dva projekta, City Centar Rijeka i Quatris, u postupku prodaje. Plan uključuje i gašenje neprofitabilnih dijelova kompanije, paralelno s time daljnje jačanje i razvoj profitabilnih dijelova sustava, a u planu je i provedba 4. nivoa kriznih mjera koji obuhvaća dodatno smanjenje operativnih troškova te prvenstveno smanjenje administrativnog broja zaposlenih, navodi se u priopćenju Odjela za korporativne komunikacije, uz pojašnjenje da će zaposlenost u tekstilnoj industriji, ali i u Varteksu u budućnosti uvelike ovisiti o daljnjem razvoju tržišnih okolnosti, ali i o primjeni antirecesijskih mjera, kao i mjera za očuvanje zaposlenosti i potporu posrnulom realnom sektoru, koje se najavljuju, ali još nisu zaživjele u praksi.
Uz programe razvoja i jačanja vlastitih robnih marki te selekciju i standardizaciju trgovačkih marki, najavljeni razvojni projekti Varteksa uključuju i jačanje programa koji je usmjeren na korporativne ugovore, ali i razvoj asortimana specijaliziranih za potrebe javne nabave, kao i izvozne projekte.