Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Proširenje prometnice u zaseoku Skoblari

20.01.2011. 23:00
Proširenje prometnice u zaseoku Skoblari


Radnici Komunalnog poduzeća Artić pod budnim okom direktora Borisa Glavana izvode poslove na proširenju glavne mjesne prometnice, kojom se dalje na istok prometno vežu Buškulići i Kršlovići


Prema planu i programu održavanja, koji je prihvatilo privlačko Općinsko vijeće, te izgradnji nove komunalne infrastrukture na području općine Privlaka, upravo se ovih dana punom parom radi na realizaciji nekih od zacrtanih projekata.
Najdinamičnije je u zaseoku Skoblari gdje radnici domaćeg Komunalnog poduzeća Artić pod budnim okom direktora Borisa Glavana izvode poslove na proširenju glavne mjesne prometnice, kojom se dalje na istok prometno vežu Buškulići i Kršlovići. Svi vlasnici s desne i lijeve strane prometnice ustupili su svoje zemljište kako bi se proširila i modernizirala navedena prometnica. Uz to što će se prometnica proširiti, na mjesto dosadašnjih neodržavanih suhozida podižu se kameni zidovi u izvornom privlačkom obliku.
Kako nam je rekao Boris Glavan pored ovih poslova radi se na popravku nerazvrstanih cesta i popravku poljskih puteva, a već za koji dan u sklopu priprema za početak ovogodišnje turističke sezone u suradnji s općinskom Turističkom zajednicom i njezinom direktoricom Ivom Zorić počet će izgradnja i modernizacija prilaznih puteva brojnim privlačkim plažama i kupalištima. Osim toga zajednički će se nastaviti sadnja stabala tamarisa na potezu od naselja Škrapavac do centra mjesta. Nadalje, već za koji dan počet će izgradnja 40-ak grobnica u novom mjesnom groblju. Svakako, najvažniji trenutačno među svim projektima u Privlaci je mjesni porat na kojem se već dvije godine intenzivno radi i koji će naporima Općine i uz određenu pomoć države u dogledno vrijeme biti priveden kraju.
Mnoge će Privlačane i njihove susjede s otoka Vira obradovati vijest da su se nakon božićnih blagdana na izvođenje završnih radova brze ceste od Nina do Virskog mosta, takozvane privlačke obilaznice, ovih dana vratili izvođači, radnici poduzeća Ceste Varaždin iz Varaždina. Stoga je vjerojatno da će ona biti završena te na svečan način puštena u promet do Uskrsa.