Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pipan: Sinjane shvaćamo maksimalno ozbiljno

20.01.2012. 23:00
Pipan: Sinjane shvaćamo maksimalno ozbiljno


Utakmicu protiv Alkara moramo pobijediti – kaže u najavi večerašnjeg dvoboja sa Sinjanima Aleš Pipan, trener Zadra. Njegova je momčad još jednom veliki favorit u svojoj dvorani, bez obzira što protivnik u posljednje vrijeme igra sve bolje. Kvaliteta je, objektivno, uvelike na zadarskoj strani i trebalo bi se dogoditi veliko iznenađenje da bodovi večeras ne ostanu na Višnjiku.
– Cijeli tjedan smo radili dobro, nešto jačim intenzitetom, jer kako smo već više puta kazali, sve nam je ovo priprema za ono što nas očekuje u Ligi za prvaka. Zato je najvažnije da ove utakmice koje dolaze shvatimo ozbiljno.
Za sada sve uglavnom ide prema planu. Oscilacija ima, što je i normalno, ali nema sumnje da je Zadar danas bolji nego što je bio prije mjesec, dva dana ili na početku sezone. Dakle, određeni napredak je napravljen i treba nastaviti na tom putu. Na posljednje dvije utakmice Pipanovi igrači nisu bili pravi u prvom poluvremenu, ali su u nastavku bez problema riješili pitanje pobjednika. Ipak, to nije nešto na što će moći uvijek računati. Treba pokušati odigrati svih četrdeset minuta u približno istom ritmu, odnosno bez veći padova u igri.
– Analizirali smo te utakmice i dosta smo pričali o tome zašto smo odigrali tako slabo u prvom poluvremenu. Prave uzroke ne znamo. Možda je slab početak problem u glavama igrača, jer čekaju jedan na drugoga. Napomenuo sam im da svatko mora preuzeti odgovornost od početka do kraja utakmice. I onaj koji igra više i onaj koji je na parketu samo pet minuta mora dati sto posto svojih mogućnosti.
Još jedan segment koji je zakazao na posljednje dvije utakmice je skok igra.
– Nakon dugo vremena smo kod kuće protiv Križevaca izgubili dvoboj u skoku. U Brodu je skok, također, bio problematičan. Možda smo se malo uspavali nakon što smo u prethodnim utakmicama uvjerljivo dobivali bitku u tom segmentu. Na to smo upozorili igrače i radili smo na tome na treninzima. Mislim da bi se to sada polako trebalo vratiti na stare staze.
U tome bi trebao pomoći i povratak Franka Kaštropila.
– Kaštropil je bio odsutan više od tri tjedna zbog problema sa zglobom. Zbog njegove konstitucije i pozicije koju igra, treba mu malo više vremena da se vrati. Dobro radi, iako još uvijek nije sto posto spreman za maksimalne napore. Može nam pomoći u određenom vremenu u igri i očekujem da će dati sve od sebe te da će iz utakmice u utakmicu ići na bolje.
Što reći o večerašnjem protivniku?
– Sinjani su kvalitetna, iskusna momčad, koja je u posljednjoj utakmici iznenadila Dardu u gostima. Vidi se da su prava momčad, igraju jedan za drugoga i dobri su na svim pozicijama. Vrlo su dobri šuteri za tri poena, a pod košem imaju Lozančića i Ćurkovića, koji odrađuju dobar posao. Naš cilj je da im ne dopustimo da se razigraju od početka. Trebamo smanjiti njihov dobar postotak šuta za tricu i općenito s vanjskih pozicija. Jer ako im pustimo da se razigraju, mogli bismo imati velikih problema.
Dakle…
– Tražit ću od svojih igrača maksimalnu ozbiljnost, prije svega u obrani. Ako ćemo u tom segmentu odigrati onako kako znamo, napad će sam doći – za kraj će Pipan.


 BEZ VRBANCA


Zadrani će i večeras biti bez prvog strijelca Gorana Vrbanca, koji još uvijek ima problema s leđima.
– Njegovo stanje je dosta bolje i mislim da će se u ponedjeljak priključiti momčadi i početi s treninzima. Brnas je još uvijek izvan stroja i nije u trenažnom procesu. Svi ostali su zdravi – izvijestio je trener Zadra.