Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sabolić: U županijskom HNS-u čeka me veliki posao

20.01.2012. 23:00
Sabolić:  U županijskom HNS-u čeka me veliki posao


Dan nakon što je izabrana za predsjednicu županijskog HNS-a Vesna Sabolić podnijela je ostavku na dužnost predsjednice zadarske podružnice.
– Još prije izbora na ovu dužnost najavila sam da ću, budem li izabrana, podnijeti ostavku jer me i u županijskoj organizaciji čeka veliki posao, prije svega u podružnicama u kojima je potrebno organizirati izbornu skupštinu. Namjera nam je stvoriti snažnu infrastrukturu, jer očekujemo pobjedu na lokalnim izborima zajedno s našim koalicijskim partnerima o čemu ćemo razgovarati kada dođe vrijeme, kazala je Sabolić pojašnjavajući kako je imenovanje Ljiljane Klarin v.d. predsjednice u zadarskoj podružnici statutarna procedura.
– Kada predsjednik podnese ostavku, prema Statutu HNS-a vršiteljem dužnosti predsjednika postaje potpredsjednik koji je na izbornoj skupštini na kojoj je bio izabran dobio veći broj glasova, a to je dr. Ljiljana Klarin, rekla je Sabolić navodeći da će se izbori za predsjednika ili predsjednicu podružnice održati vjerojatno kroz mjesec ili dva o čemu će odluku donijeti Predsjedništvo zadarskog HNS-a i v.d. predsjednice čiju odluku nije željela prejudicirati.