Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Thompson i država na Upravnom sudu?

Autor: Jagoda Marić

20.01.2013. 23:00
Thompson i država na Upravnom sudu?

Foto: Velimir BRKIĆ



Pjevač Marko Perković Thompson mora državi platiti 1,164 milijuna kuna poreza. Potvrdila je to ovih dana i drugostupanjska komisija Porezne uprave kojoj se poznati pjevač žalio nakon što su porezni službenici u rujnu donijeli rješenje po kojem mora platiti spomenuti iznos poreza jer je po mišljenju Porezne uprave imovina koju je stekao puno vrjednija od prihoda koje je prijavio i na koje je platio porez. No, drugostupanjsko riješenje, koje nalaže uplatu poreza državi u roku od 15 dana ili u protivnom slijedi ovrha, ne znači da će Thompson na račun državnog proračuna doista odmah i uplatiti taj novac i da je nakon gotovo godinu dana završena sapunica oko provjere njegovih poreznih davanja.
Perković naime ima još jednu mogućnost žalbe, a to je tužba Upravnom sudu na kojem će osporavati drugostupanjsko rješenje. Uz tu tužbu može priložiti i zahtjev da se privremeno obustavi izvršenje rješenja Porezne uprave, odnosno naplata spomenutih 1,164 milijuna kuna.
Upravni sud često je sklon prihvatiti takvu mjeru, a ona je, kako su nam potvrdili u Poreznoj upravi, već ranije odobrena, primjerice, pjevačici Vlatki Pokos ili sportskom direktoru Dinama Zoranu Mamiću.