Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Iz podruma i garaža pod svjetla reflektora

20.01.2014. 23:00
Iz podruma i garaža pod svjetla reflektora


Zadarski, odnosno hrvatski autorski bendovi, pjevači i kantautori od sada imaju novo mjesto i novi projekt osmišljen za njihovu koncertnu promociju. Forum demo naziv je programa u sklopu kojeg će priliku za predstavljanje imati glazbenici bez diskografskog staža, u potrazi za afirmacijom spremni umaći anonimnosti ili barem srušiti zidove podruma i garaža.
Jednom ili dva puta mjesečno pozornicu u Caffe baru Forum zauzet će izvođači koji će pozivnice za nastup dobiti po kriteriju kvalitete, a žanrovske će barijere petkom na Kalelargi u pravilu biti preskakane. Forum demo tako će se nadovezati na već uspješnu i prepoznatu priču Forum Blues Bara te će, vjeruju organizatori, uskoro dobiti i svoje poglavlje.
Premijerno izdanje FD-a u petak, 24. siječnja 2014., otvorit će velike zadarske uzdanice The Crook i Scarlet Notes.
The Crook su alter rock sastav osnovan u lipnju 2013. Koncertno iskustvo prikupljali su na Vlajternativa festivalu u Benkovcu, Zadarskoj gitarijadi na kojoj su pobijedili te na Demo HR-u u Hard placeu u Zagrebu. Članovi benda su: Tomislav Vrkić, Elena Stella, Joakim Savić, Krešo Bralić, Srđan Dimić i Rino Rudić.
Scarlet Notes nastaju 2010., a intenzivan rad im u posljednjih godinu dana donosi značajniju aklamaciju kod publike, odnosno kod dijela kritike koji je u finalistima HR demo kluba prepoznao potencijal rocka s primjesama bluesa, soula, funka i punka. Scarlet Notes su: Zrna Zuber, Leonardo Jakšić i Josip Miočić.