U dva dana Torcida dobila tisuću novih članova

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Uspješna akcija "Budi član" na Trgu dr. Franje Tuđmana u Bibinju

U ponedjeljak 18. siječnja Hajduk je imao 7.000, a u utorak 19. siječnja već su došli do brojke od 8.026 članova s plaćenom članarinom za 2016. godinu. U akciji pod nazivom "Budi član", tisuću novoupisanih članova u nepuna dva dana, to je intenzivan ritam koji najbolje oslikava trenutačni interes među navijačima za članstvom u Hajduku.

- Prošlo je tek nešto više od polovice siječnja, a već smo stigli do polovice rekorda od cijele prošle godine. Podsjetimo, 2015. godinu završili smo sa 15.380 članova, ponosno će Josip Pino Petani, dopredsjednik Društva prijatelja Hajduka Zadar.

Zasad je oko dvije trećine članova Hajduka upisano u Udrugu Naš Hajduk, a oko trećinu članova u Društvo prijatelja Hajduka.

Upisi po županiji

- Protekle godine smo brojku od 8.000 članova upisali 30. ožujka, što pokazuje da će 2016. godina biti po svemu rekordna. Novi članovi se stalno upisuju, zadovoljno će Pino, student Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Pritom je čestitao svim članovima na ovom sjajnom rezultatu te pozvao sve navijače koji još to još nisu napravili da obnove svoje članstvo u Hajduku jer samo je član Hajduka - navijač Hajduka!

- Već u 19 dana nove godine DPH Zadar oborio je prošlogodišnji rekord članova. Upisano je preko 450 članova, a s Obrovcem preko 550 članova, obznanio je Petani.

U akcijama provedenim proteklih dana u Bibinju je upisano 129 članova, Pakoštanima 115, Obrovcu 100, Sukošanu 90, Crnom 55, Debeljaku 45... Izravno u DPH Zadar 35 članova.

- Putem medija i Facebooka kroz nekoliko dana obavijestit ćemo Zadrane gdje će se moći učlaniti u Društvo prijatelja Hajduka. Naime, čekamo potvrdu od Grada Zadra gdje možemo postaviti štandove za učlanjenje, poručuje Josip Pino Petani.

Članarina 100 kuna

Dok Zadrani očekuju lokacije za postavljanje štandova, u Sv. Filip i Jakovu simpatizeri najdražeg kluba će se narednog vikenda učlanjivati u Hajduk u kafićima Pristran i Picigin.

- U Hrvatskoj se članstvo klubova ne mjeri u stotinama tisuća, a Hajduk je uvjerljivi hrvatski rekorder. Ostali klubovi s obzirom na skromne rezultate nemaju niti potrebu javno iznositi broj članova kluba, kaže poznati Filipjanac Ivan Pikunić, koji je za 100. Hajdukov rođendan istrčao maraton "150 kilometara za 100 godina", od rodnog Sv. Filipa i Jakova do splitskog stadiona na Poljudu.

Članarina iznosi 100 kuna za punoljetnu, odnosno 50 kuna za maloljetnu osobu. Trajanje članstva odnosi se na kalendarsku godinu, od 1. siječnja do 31. prosinca tekuće godine.

- Ovo je lijepi nastavak priče o narodnom klubu čiji su temelj oduvijek bili navijači. Hajduk će uvijek biti Hajduk i živjeti će vječno dok živimo mi koji smo za Hrvatsku i pravdu, kaže Mate Mikulić, žestoki hajdukovac iz Bibinja, gdje se sasvim ozbiljno razmišlja i o osnivanju općinskog DPH-a.

Mnogi klubovi u svijetu diče se velikom bazom članova (Bayern, Benfica, Barcelona, Manchester United, Real), u nekima sami članovi učlanjenjem ne dobiju samo osjećaj pripadnosti već i mogućnost u krojenju klupske politike preko izbora za rukovodeća tijela kluba.

- Da su Sukošanci fanatični navijači Hajduka, zna se odavno. Sve do početka Domovinskog rata organizirano se odlazilo u Split, prvotno na Stari plac i potom na Poljud, na značajnije utakmice i s dva autobusa, govori 78-godišnji Rajko Martinac, službeni član Hajduka od 1958. godine i pokretač osnivanja sukošanskog kluba navijača splitskih bilih u 1966. godini.

Plan 50.000 članova

Hajduk je prije nekoliko desetljeća imao čak 60.000 članova. Zacrtani plan je da do kraja ovog desetljeća Hajduk ima preko 50.000 članova, te preko 20.000 pretplatnika, što bi klubu omogućilo solidan i stabilan izvor prihoda, kao i puno bolju pregovaračku poziciju kod potencijalnih sponzora.

- Postani član Hajduka iz ljubavi, iz dišpeta. Višegodišnje članstvo u klubu ne donosi samo niz pogodnosti već i neizmjeran osjećaj ponosa, odanosti i ustrajnosti, kazao je Hajdukov dugogodišnji aktivist Venci Pavić, medicinski brat iz Sukošana.

Članom Hajduka možete postati izravno upisom u Naš Hajduk ili Društvo prijatelja Hajduka koje podržava projekt, te na on-line: http://clanstvo.hajduk.hr i http://dph-zadar.hr/uclani-se.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno