Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prva ovogodišnje žrtva gripe u Lici

21.01.2019. 11:20
Prva ovogodišnje žrtva gripe u Lici


Ovog vikenda u Općoj bolnici Gospić gripa je uzela prvu žrtvu. Umro je 69. godišnji muškarac koji je u bolnici hospitaliziran zbog jake upale pluća. Unatoč požrtvovnosti liječničke ekipe i činjenici kako je pacijent bio u dobroj kondiciji ipak mu nije bilo spasa. Ovo je prvi smrtni slučaj od posljedice gripe u sezoni 2018./2019. na području Ličko-senjske županije.
Prema posljednjim informacijama u Hrvatskoj je prijavljeno gotovo 8.500 oboljelih od gripe, a zabilježeno je devet smrtnih ishoda. Međutim, nadležne službe kažu da je situacija sa gripom u Hrvatskoj pod kontorolom. Podsjećaju ipak da je situcija ozbiljnija nego proših godina, ali nema razloga za paniku.
-No ima za ozbiljno postupanje – poručili su u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" infektolozi i epidemiolozi te ministar zdravstva Milan Kujundžić.
Ministar se zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima na onome što čine u epidemiji gripe, koja je dosegla svoj vrhunac te zamolio građane, pogotovo starije, da se što manje kreću u zatvorenim prostorima gdje cirkulira virus gripe koji se prenosi kapljičnim putem. (M. S.)