Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Umjetni travnjak na nogometnom igralištu oko milijun kuna

22.01.2020. 14:00


U Športskom centru Višnjik otvorene su pristigle ponude u postupku javne nabave umjetnoga travnjaka za veliko nogometno igralište u sklopu športskoga centra u procijenjenoj vrijednosti od milijun kuna bez PDV-a.
Rok za dostavu ponuda bio je 20. siječnja 2020. do 12 sati pristiglo je i otvoreno pet ponuda: EDEL Sport d. o. o., Zagreb – 877.056,00 kuna (bez PDV-a); Arhos d. o. o., Rijeka – 875.760,00 kuna (bez PDV-a); JADRO d. d., Split – 788.790,80 kuna (bez PDV-a); Maxmar Grupa d. o. o., Klinča Selo – 949.229,60 kuna (bez PDV-a); Sport Net Inženjering, Zagreb – 885.832,24 kuna (bez PDV-a).
Iz SC-a Višnjik obavještavaju kako je u daljem postupku javne nabave žalbeni rok na ponude od 10 dana od otvaranja ponuda, poslije čega će se razmotriti sve ponude, te prihvatiti ekonomski najpovoljnija prema dokumentaciji o javnoj nabavi. Nakon toga, sukladno propisanoj dinamici, slijedi žalbeni rok, a po završetku žalbenog roka sa subjektom čija će ponuda biti odabrana potpisat će se ugovor o izvođenju radova.
– Županijski nogometni savez i brojni nogometni klubovi uputili su nam zahtjev da se na atletskom stadionu postavi umjetna trava. Naime, tamo svakodnevno trenira oko 900 djece i mlađih uzrasta te je bolje da treniraju na umjetnoj travi na kojoj se može igrati i do 10 sati dnevno, dok na pravom travnjaku se može igrati maksimalno tri sata dnevno. Osim toga, ovaj travnjak moći će služiti i za brojne pripremne utakmice za mlađe uzraste, pojasnio je sve benefite postavljanja umjetnog travnjaka na atletski stadion Denis Karlović, direktor ŠC Višjik. Istaknuo je kako je među uvjetima za odabir izvođača da trava mora imati međunarodni certifikat kvalitete koju je odobrila FIFA.
– Najjeftinija je ponuda ona tvrtke JADRO d.o.o. iz Splita te sad mora proći procedura, odnosno žalbeni rok i ukoliko sve to prođe bez žalbi radovi bi mogli početi u roku od mjesec dana, najavio je Karlović.