Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Serijal Stani v Zagorju u utrci za medijsku nagradu

21.01.2021. 15:24


Osim poznate zadarske novinarke Zrinke Grancarić jedne od "perjanica" Informativnog programa HRT-a, još je jedna zadarska novinarka nominirana za prestižnu medijsku nagrada Zlatni Studio koju četvrtu godinu zaredom dodjeljuje Jutarnji list, a riječ je o Andreji Buča.
Naime, nakon godina novinarstva, specifičnog stila i izričaja Andrea Buča okrenula se filmskoj režiji i diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti, a onda sve to skupa upakirala u autorski projekt Stani u Lici koji je imao sjajnu gledanost i veliku naklonost gledatelja. Njezin drugi serijal Stani v Zagorju u prepoznatljivom stilu, kroz osam epizoda, gledatelje je proveo kroz zagorsku avanturu, običaje, povijest, otkrio dvorske tajne, zagorske recepte, kvalitetna vina, ali i kultni tudum. Buča je još jednom pred objektiv stavila likove čija pojava plijeni pažnjom, a čija priča opisuje život na zagorski način.
– Dobiti najveću medijsku nagradu bila bi dodatna potvrda rada. Laskavo je biti nominiran, pogotovo za rad koji je nastao unutar malog produkcijskog tima, uz veliku dozu entuzijazma i upornosti, a sada se nalazi u kategoriji snažnih konkurenata. Nagrada bi svakako bila sjajan vjetar u leđa pri realizaciji novog projekta jer kad si autor, redatelj, istraživač, scenarist….ovaj posao iziskuje zaista mnogo truda. Posebno mi je drago što je selekcija prepoznala takav angažman – komentirala je svoju nominaciju za nagradu Andrea Buča te otkrila da je u pripremi i sljedeći serijal o udaljenim hrvatskim otocima i zaljubljenicima u more.