U PP Vransko jezero proveden projekt vrijedan 29,9 milijuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Revitalizacija i povezivanje atrakcija privlače nove posjetitelje
Kroz projekt su provedene brojne aktivnosti te je obogaćena ponuda Parka, izađen je niz promotivnih materijala, atlas krajobraza i novi turističko-planinarski zemljovid na 11 jezika, snimljen je promotivni film o Parku, nabavljeni su brojači posjetitelja, live - stream kamera, produljena je postojeća drvena poučna staza te su uređeni makadamski putovi na 4 lokacije metodom hladne reciklaže »in situ« tzv. eko asfalt i na taj način unaprjeđena je turistička infrastruktura Parka
PP VRANSKO JEZERO
Produljena je drvena poučna staza

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, kako objavljuje na svojim stranicama, privela je kraju provedbu projekta »Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero« u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u okviru poziva »Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode«. Projekt je završio s 31. prosincem 2021. godine.

Predstavljanje na sajmu u Londonu

Kroz projekt su provedene brojne aktivnosti te je obogaćena ponuda Parka, izađen je niz promotivnih materijala, atlas krajobraza i novi turističko-planinarski zemljovid na 11 jezika, snimljen je promotivni film o Parku, nabavljeni su brojači posjetitelja, live - stream kamera, produljena je postojeća drvena poučna staza te su uređeni makadamski putovi na 4 lokacije metodom hladne reciklaže »in situ« tzv. eko asfalt i na taj način unaprjeđena je turistička infrastruktura Parka. U studenom 2021. godine održano je virtualno suizlaganje, u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice, na prezentacijskom WTM sajmu u Londonu. Nabavljen je i prvi električni turistički vlak u Hrvatskoj koji spaja Pakoštane s Parkom prirode, solarna brodica, uređena je lučica Crkvine te je postavljen i adrenalinski park u šumi pinija nadomak info centra Crkvine.
Partner na projektu, Grad Biograd na Moru je proveo projektnu aktivnost uređenja i opremanja turističkog informativnog centra Biograd na Moru u samom centru koji će doprinijeti povećanju turističke atraktivnosti. Partner na projektu LAG Laura proveo je aktivnost edukacije lokalnog stanovništva, poljoprivrednika o mogućnostima uključivanja lokalnih proizvoda u turističku ponudu Parka.

Fotonaponske elektrane

Nove fotonaponske elektrane na Kamenjaku i Prosici olakšale su i unaprijedile rad info centara, a postavljene su i 4 samoodržive modularne kućice. Nabavljena je ugostiteljska oprema za potrebe stavljanja u funkciju objekta u lučici Prosika te oprema za posjetitelje i za promatranje ptica: 5 električnih bicikla, 7 kajaka, 5 MTB bicikala, 13 dalekozora i durbin. Kroz projekt su provedena različita biološka istraživanja, a u suradnji s partnerom na projektu Udrugom BIOM razvijeni su novi edukativni programi za djecu osnovnih škola, provedene brojne aktivnosti edukacije i osposobljavanje vodiča za promatranje ptica, izrađeni su Ornitološki vodič i dva vodiča kroz biološku raznolikost Parka na 3 jezika te aplikacija za promatranje ptica koja je postavljena na nabavljenim tabletima koju će posjetitelji Parka imati priliku koristiti.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost Projekta iznosila je 29.851.461,04 kuna, od čega su ukupni prihvatljivi troškovi 22.310.046,54 kuna. Za bespovratno sufinanciranje odobrena su sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u najvišem intenzitetu potpore od 85% ukupnih prihvatljivih troškova u iznosu od 18.963.539,55 kn. Važnost projekta prepoznao je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 10% odobrenog sufinanciranja Fondu prihvatljivih troškova u iznosu 1.622.570,57 kn.

Ocjena: 
Prosječno: 4.5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Bravooo!

Monika