Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Vir: Prikupljeno 14 doza krvi

Autor: Jurica Predovan

20.02.2008. 23:00
Vir: Prikupljeno 14 doza krvi

Foto: Jurica PREDOVAN



Voditeljica virskog aktiva Barbara Juko, zadovoljna je odazivom članova s obzirom da je vrijeme gripe
Zajedničkom akcijom DDK Vir, i Hrvatskog Crvenog križa iz Zadra, uz asistenciju medicinskog osoblja Službe za transfuziju Opće bolnice Zadar, u utorak se održala akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Ovoj akciji odazvala su se 22 člana te se sakupilo 14 doza krvi. Krv nije moglo dati osmero darivatelja zbog povećanog šećera u krvi te dvoje koji su imali nedostatak željeza u krvi. Za pohvalu je svakako to što su se ovoj akciji pridružila i tri nova darivatelja te se svakom akcijom povećava broj članova virskog aktiva.
Virski aktiv djeluje deset godina, održavaju dvaput u godini akciju darivanja krvi. Svojim humanim činom daju doprinos zajednici i na taj način spašavaju ljudske živote, a sudeći po atmosferi koja je vladala za vrijeme akcije darivanja, krv daju s velikim oduševljenjem. Kako nam je rekla voditeljica virskog aktiva Barbara Juko, zadovoljna je odazivom članova s obzirom da je ovo vrijeme gripe te imaju dosta članova koji nisu zbog zdravstvenih problema mogli dati krv.
– Zahvalila bih se svima koji darovali krv, kao i svim onima koji su se odazvali, a nisu mogli dati krv. Također bih se zahvalila vodstvu Općine Vir koje podržava svaku našu akciju te na taj način omogućuje zahvalni obrok i ugodno druženje naših članova. Ubuduće ćemo nastojati da svakom akcijom postignemo još bolje rezultate te na taj način doprinesemo svima koji imaju potrebe za transfuzijom krvi, rekla je voditeljica Barbara Juko.
Krv su dali: Veseljko Orlić, Tea Geroč, Franjo Kvas, Milica Kvas, Aldo Grlić, Mario Strah, Miroslav Škorić, Jagoda Radović, Sanja Vučetić, Nikola Šoše, Vjekoslav Labaš, Iva Čepić, Katica Gržeta i Branko Kapović.