Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bod je Cibaliji odličan

Autor: Šime Ćurko

20.02.2009. 23:00
Bod je Cibaliji odličan

Foto: Vedran SITNICA



Stanko Mršić u nedjelju će drugi put na Stanovima sjediti na klupi gostujuće momčadi. Prvi put se to dogodilo u svibnju 2007. u kvalifikacijama za Prvu ligu kada je vodio Pulu, koju je netom prije toga preuzeo. Zadar je tu utakmicu dobio 3:0, a stečenu je prednost sačuvao u uzvratu (pobjeda 3:2) i vratio se u Prvu HNL. Daliboru Zebiću danas će se suprostaviti trener s najdužima stažom na zadarskoj klupi od 1992. godine, Mršić koji je u ukupno tri navrata Zadar vodio u 124 utakmice. Drugi na listi najdugovječnijih je upravo Zebić s 81 ligaškom utakmicom.
– Volio bih da igramo, primjerice, protiv Hajduka, jer u prvom kolu nikad se ne zna tko je u kakvoj formi. To ističem jer nam je Zadar konkurent iz donjeg dijela ljestvice i tako važnu utakmicu dočekujemo u određenoj neizvjensosti oko forme i svega što s tim ide. No, tako je svim momčadima, a ne samo Cibaliji – kaže Mršić koji ne može razumjeti zašto je Zadar tako nisko pao na ljestvici.
– Čudi me da je Zadar s momčadi koju ima tu gdje jest. Na Stanovima ima puno kvalitetnih i iskusnih igrača koji će sigurno trgnuti momčad. Naš je zadatak da se to ne dogodi protiv nas. U Zadar dolazimo i s puno poteškoća oko treniranja, problema imamo s vanjskim terenima koji su pod snijegom i moramo se snalaziti na razne načine.
Bod bi Cibaliji bio dovoljan?
– Više nego dovoljan – poručuje Mršić.


 MRŠIĆEV PREPOROD


Mršićevim dolaskom na na klupu Cibalia se preporodila, nakon što je prethododno izgubila šest utakmica u nizu. Vinkovčani su najprije odigrali kod kuće 1:1 s Dinamom, pobijedili su zatim 2:1 Inter u gostima i niz zaokružili domaćom 3:1 pobjedom protiv Croatije Sesvete. U posljednjoj utakmici jeseni Cibalia je izgubila u Rijeci (1:0). U četiri utakmice Mršić je s Cibaliom skupio sedam bodova, trećinu od vinkovačkog 21 boda, a to je osam bodova više od Zadra.