Milenijska fotografija

Slika korisnika admin
pag_klinci
Alenka FESTINI
Za vikend puno zabave u Pagu

U Pagu će poznati fotograf Šime Strikoman snimiti milenijsku fotografiju i to u nedjelju na Trgu Petra Krešimira IV. Milenijsku fotografiju s trga označit će riječ "PAG". Kako nam je potvrdila Jadranka Šavar Vidolin, voditeljica Turističkog informativnog centra TZ grada Paga, cijeli lijepi projekt održat će se tijekom zimskog karnevala.

- Proba za poziranje na milenijskoj fotografiji je danas u 14 sati, a očekujemo oko 1.000 ljudi. U nedjelju u 15 sati počet će fotografiranje. Strikoman će fotografirati iz helikoptera i vjerujem da će to biti uistinu pravi spektakl, rekla je Šavar Vidolin.

Ova zanimljivost bit će dio događanja paškog zimskog karnevala koji će započeti u nedjelju, a trajat će do srijede kada će se maškarana svita oprostiti od svoje lude vladavine.

U nedjelju u 14 sati od starog trajektnog pristaništa krenut će maškarana povorka uz pratnju orkestra Gradske glazbe Pag i Limene glazbe iz Slovenskih Konjica. Dolaskom na trg maškare će preuzeti ključeve grada i proglasiti svoju vladavinu. Potom, točno u 15 sati stupa na scenu Šime Strikoman i snima milenijsku fotografiju. Karnevalska zbivanja trajat će na trgu do kasne noći, a maškarana svita moći će se zabavljati na plesu u hotelu Pagus. Nastavak maškaranog ludovanja je u ponedjeljak i utorak, a u srijedu tradicionalno slijedi paljenje mesopusta Marka, takozvanog krivca za pad maškarane vladavine.

Kako nam je potvrdila Šavar Vidolin, u paškom karnevalu sudjelovat će orkestri limene glazbe iz Paga i Slovenskih Konjica, potom maškarane grupe iz Rijeke, Zagreba, Zadra, Puntamike, KUD Družina iz Paga, klapa Pag, paški pučki pjevači te više stotina maškara i mnoštvo gostiju.

Organizatori su osigurali lijepe nagrade za najljepše maškare, a tradicionalno će biti tombola i, naravno, za sretnike u toj društvenoj igri osigurani su pršuti i koluti paškog sira.

U hotelu Pagus od subote do utorka bit će organizirani maškarani tanci uz živu glazbu paške grupe Maestral.

Organizatori paškog zimskog karnevala su Grad Pag, gradska Turistička zajednica, Centar za kulturu i informacije Pag.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika ruljanci
Dobitnik koluta paskog sira sigurno je vec namjesten ..po dobrom starom paskom obicaju.