Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Automobili s Ravnica “preselili” u školsko dvorište

Autor: Petra Mičić

20.02.2010. 23:00
Automobili s Ravnica “preselili” u školsko dvorište

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U vrijeme međusmjene na posao dolazi 120 zaposlenika škola u perivoju, nastaju gužve, profesori nemaju gdje parkirati svoje automobile, a građani i dalje ne poštuju znakove zabrane parkiranja
Profesori i djelatnici škola u Perivoju Vladimira Nazora i dalje imaju problema s parkirnim mjestima, a iako su im osigurane kartice za parkiranje, u međusmjenama nastaju velike gužve.
– Nažalost, naši profesori i dalje nemaju mjesta za parkiranje, bez obzira na sve poduzete mjere. Nama je osigurano četrdeset i osam parkirnih mjesta, a u smjeni radi oko šezdeset profesora. Problem nastaje u vrijeme međusmjene, kada na posao dolazi negdje oko 120 profesora, kazao je Ranko Artuković, ravnatelj Gimnazije Jurja Barakovića, dodavši da se građani i dalje parkiraju na mjesta predviđena za djelatnike škola te se prilazom svakodnevno kreću učenici tako da promet u toj mjeri nije poželjan.
Podsjetimo, na prilazu školi u perivoju označena su parkirna mjesta, koja odnedavno smiju koristiti samo djelatnici škola, a ostali koji parkiraju na tim mjestima mogu biti kažnjeni, a po potrebi će im automobil odvesti i Pauk služba.
Prilaz u škole te školsko dvorište donedavno su brojnim građanima služili kao mjesto za besplatno parkiranje, a unatoč upozorenjima građani su se i dalje parkirali na zabranjena mjesta.
Nedostatak parkirnih mjesta i gužve na području perivoja i prilaza školama nastale su otkad je počela naplata parkiranja na Ravnicama, a to parkiralište zjapi poluprazno.
– Otkad se parking na Ravnicama počeo naplaćivati, nastao je kaos oko škole, prvo na igralištu, a kasnije na prilazu u perivoj. Mi smo poduzeli sve mjere koje smo mogli, “očistili” igralište ispred škole, napravili kartice za parkiranje i postavili znak. A jedino se nadamo da će se Grad dogovoriti s tvrtkom “Nasadi d.o.o.” te nam osigurati još koje parkirno mjesto s desne strane prilaza, koje je trenutačno predviđeno za dotičnu tvrtku, kazao je ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole Žarko Grancarić.
Ravnatelji škola u Perivoju Vladimira Nazora ističu da će rampa za ulaz na igralište ispred škola biti maknuta kada dođu ljetni praznici.