Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Raskošne i blještave kreacije usprkos krizi

Autor: Krešimir Bukvić

20.02.2010. 23:00
Raskošne i blještave kreacije usprkos krizi

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Troškovi izrade “ki-N-ki” kolekcije su dosegli takve iznose da sam se svjesno odlučila na poslovanje u minusu ne bi li kolekcija zaživjela. Haljine koje su me došle u izradi i do 15 tisuća kuna prodavat ću po 10 tisuća kuna. Bila sam “pionir” mode u Zadru i smatram da moda mora postojati u našem gradu, bez obzira na cijenu – Ella Dušević
Nakon što se prošle godine odličnom modnom kolekcijom “Victorian Pin-up” na velika vrata vratila na modnu scenu nakon desetogodišnje pauze, a nekoliko mjeseci kasnije prezentirala i svojevrsnim nastavkom “Victorian Summer”, zadarska modna dizajnerica Ella Dušević iduće subote, 27. veljače, u 21 sat, u Arsenalu predstavlja svoju novu, treću “povratničku” kolekciju – “ki-N-ki”.
-Kolekcija je nastala kao sinteza više glazbenih i odjevnih stilova, od “hommagea” Audrey Hepburn preko blještavila pop zvijezda osamdesetih Michael Jacksona i Madonne do razbuđene senzualnosti Playboya šezdesetih godina i zavodničkih ritmova bossanove, opisuje Ella.
Zadarska dizajnerica, jedna od rijetkih zaljubljenica u modu koja se u ovim kriznim, recesijskim vremenima ima uopće “petlje” baviti modom i ovaj se put odlučila za klasične krojeve, njen zaštitni znak od samih početaka karijere.
– Odlučila sam se za klasične krojeve nastojeći stilski naglasak dati kroz modne dodatke specifične za kulturu Istoka ili, potpuno oprečno, “Made in USA”, dodaje Ella.
Ella se kolekcijom “ki-N-ki” zapravo igra s erotskom percepcijom suvremenog čovjeka stvarajući iz neglamuroznih materijala i dodataka poput štrasa, lateksa, spandeksa dodajući im krzno i naglašene srebrnu, zlatnu i crnu boju dojam provokativnog “sex appeal” glamura.
– Skoro do posljednjeg trenutka nisam znala hoću li napravljenu kolekciju uopće imati prilike javno prezentirati. Troškovi izrade su premašili sav proračun koji sam imala na raspolaganju, pa je u pitanje došla i predviđena revija u Arsenalu. Da nije bilo prijatelja koji su mi u zadnji trenutak priskočili u pomoć revije ne bi bilo. Što da vam kažem, troškovi izrade “ki-N-ki” kolekcije su u konačnici dosegli takve iznose da sam se svjesno odlučila na poslovanje u minusu ne bi li kolekcija zaživjela. Primjera radi, izrada jedne od najupečatljivijih haljina kolekcije me došla 15 tisuća kuna, a prodavat ću ju za 10 tisuća. Bila sam “pionir” mode u Zadru i smatram da moda mora postojati u našem gradu, ističe Ella.
A da “ki-N-ki” kolekcija bude primjereno prezentirana kao što su to prošle godine bile prezentirane i kolekcije “Victorian Pin-up” i “Victorian Summer” angažiran je ponovo provjeren tim suradnika. Scenografiju radi “Plan B”, rasvjetu Dalibor Golić, frizure frizerski salon “Samanta” dok će se za šminku pobrinuti čak četri vizažistice i jedan vizažista kozmetičkog salona “Sandra”. Ljepota 24 djevojke koje će pistom ponjeti Elline kreacije, a među kojima će biti i glumica Tamara Šoletić i starleta Ava Karabatić, bit će u rukama Lorete Brčić, Božane Ćuka, Ivane Bugarije, Andree Žunić i Vijeke Medića. Za reviju je napravljen i atraktivan katalog koji je radio zadarski fotograf Andrej Juričin.