Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rukometaši Zadra izgubili od “davljenika”

Autor: Andrija Prović

20.02.2010. 23:00
Rukometaši Zadra izgubili od “davljenika”

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Prije utakmice sa Zadrom Umag je imao tri pobjede (Solin, Ivančica, Slatina) i 11 poraza. Zadar je u Umag došao s obrnutom situacijom, 11 pobjeda i tri poraza. Sve je upućivalo da je momčad iz Mocira veliki favorit, bodovi su praktički bili upisani i čekao se samo poraz Crikvenice u Senju da Zadar dohvati možda i prvo mjesto na ljestvici. Ražanj je, dakle, bio spreman, ali zec je drugačije mislio. Umagu se nije svidjelo biti lovina u ovoj utakmici, pa je brzo “nanjušio” da lovci i nisu tako opasni da im se ne bi moglo pobjeći. Zec je na kraju zaista ostao u šumi, a ražanj velikih zadarskih očekivanja sasvim utrnuo.
Momčad Roka Paleke osramotila se u subotu navečer kod momčadi koja je nakon lanjskog ispadanja iz Premijer lige izgubila praktički sav seniorski kadar koji je potom popunila mladim domaćim snagama. Velika borbenost domaćina, kao i pomalo neozbiljan protivnik s druge strane terena, odlučile su ovu utakmicu nakon koje se otvaraju mnoga pitanja. Prvo je, naravno, kako se momčad koja izgubi od ovakvog protivnika (pritom ne iskoristivši čak četiri sedmerca) uopće ima pravo nadati Premijer ligi.
E da, Crikvenica je zaista izgubila u Senju, ali nakon neuspjeha Zadra u Umagu to sada i ne izgleda kao sretna vijest za društvo iz Mocira. Naime, s dva nova boda i Senjani (za koje je i nižepotpisani autor teksta svojom neupućenošću tvrdio da nisu prava konkurencija vodećima) su se uključili u borbu za prve dvije pozicije. Kako bilo, u Mocirama nakon Umaga sigurno više ništa neće biti kao prije. Dogodio se veliki kiks koje će biti teško izbrisati u preostalih 11 utakmica. Teško, naravno, ne i nemoguće.
 


 UMAG – ZADAR SLAD 25:24


UMAG – Dvorana Stella Maris. Gledatelja: 500. Suci: Cerniar (Rijeka) i Grubišić (Sveta Nedjelja).
UMAG: Mitrović (14+2), Srpak 2, Gorenac, Ipša, Lisica 3, Ćosić 3, Ilić, Sinčić 9, Fero, Maros, Laković, Buvinić, Stapar 6, Božić, Drakulić, Ibrahimbegović 2. Trener: Saša Ilić.
ZADAR SLAD: Vučković 5, Jerak 1, Buovac 3, Svorcina, Miletić, Peronja, Vidović 2, Balent, Brkljača 1, Mijolović, Marinović, Humbolt 4, Markić, Bašić 7, Cota, Peša 1. Trener: Roko Paleka.
Sedmerci: Umag 1 (3); Zadar 1 (5).
Isključenja: Umag 4 minute; Zadar Slad 6 minuta.




 PRVA DUKAT LIGA


Rezultati 15. kola: Umag – Zadar Slad 25:24, Trilj Pršut Voštane – Ivančica 22:27, Senj Wallenborn – Crikvenica 27:26, Arena Jadrograd – Solin 28:24, Slatina – Kaštela Adriachem 22:24, Prelog – Đakovo 43:35, Gorica – Županja (jučer).
Redoslijed: Crikvenica 24, Gorica (-1) 22, Zadar Slad 22, Senj W. 21, Arena 20, Županja (-1) 18, Ivančica 15, Kaštela Ad. 15, Đakovo 15, Prelog 11, Umag 8, Trilj P.V. 6, Solin 6, Slatina 4 boda.
U 16. kolu (27./28. veljače) igraju: Zadar Slad – Prelog, Đakovo – Trilj P.V., Ivančica – Senj W., Crikvenica Arena, Solin – Slatina, Kaštela Ad. – Gorica, Županja – Umag. (Š. Ć.)