Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sjećanje na velikog Krešu Ćosića

Autor: Nikola Markulin

20.02.2010. 23:00
Sjećanje na velikog Krešu Ćosića


Udruga osoba oštećenog sluha u petak je u Galeriji Arsenal svečano otvorila svoju izložbu fotografija nazvanu “Krešo Ćosić”. Na izložbi koja ima prodajni karakter izloženo je 25 fotografija Kreše Ćosića koja ga prikazuju u dresu “Zadra”, a kakvih nema mnogo, ni u fundusu KK Zadar, niti u posjedu “Tornada”. Fotografije potječu iz privatnih zbirki ili iz medija.
Izložbu su otvorili Mihovil Savić, tajnik Udruge osoba oštećenog sluha i Nebojša Belić, voditelj odsjeka za šport Grada Zadra.
– Moram iskoristiti ovu prigodu i najsrdačnije se zahvaliti Ljerki Ćosić, Gradu Zadru i Županiji Zadarskoj, Galeriji Arsenal i svima onima koji su nam na bilo koji način pomogli, a pritom su željeli ostati anonimni. Premda izložba ima humanitarni karakter, njezina je osnovna svrha da promovira rad naše udruge javnosti, kazao je Mihovil Savić.
Belić se otvorivši izložbu osvrnuo na trag koji je Krešimir Ćosić, najbolji zadarski sportaš svih vremena, ostavio u Europi i Svijetu. Poželio je sreću udruzi i njezinim članovima u ime Grada, gradonačenika i Odsjeka za šport, te istakao kako je ovo lijepi primjer održavanja kontinuiteta sjećanja na velikog čovjeka čijim bi stopama trebale krenuti mlade genercija.
Sav prikupljen prihod ide Udruzi osoba oštećenog sluha koja u Zadru djeluje od 1955. godine, a danas skrbi za sve vidove života 82 svojih članova. Posebno se udruga ističe organiziranjem mnogih društvenih aktivnosti osoba s oštećenim sluhom.