Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Tri bisa Bambi Molestersa za zadarsku publiku

Autor: Boris Kupčak

20.02.2010. 23:00
Tri bisa  Bambi Molestersa za zadarsku publiku

Foto: Filip BRALA



Najbolji hrvatski bend, kako odnedavno proglašavaju The Bambi Molesterse, u petak je napunio kino Pobjedu. Zahvaljujući projektu Artikultura, Zadrani su dobili svojevrsnu pretpremijeru i prvi koncert u nizu sisačkih surf rockera kojim promoviraju novi album “As the Dark Wave Swells”. Odličan uvod u koncert zadranima su priuštili prečki alternativci Black orange box, koji su nastupili kao predgrupa.
Hrvoje Zaborac, Dinko Tomljanović, Dalibor Pavičić i Lada Furlan Zaborac, Zadranima su doslovno prikazali koliku su energije skupili dvogodišnjom stankom, a koliko je publika dobro reagirala dovoljno govori i podatak da su tri puta izlazili na bis. Veliki uspjesi Molestersa nisu im “udarili u glavu” i povezanost s publikom mogla se osjetiti tijekom cijelog koncerta. Jedan Zadranin je nakon što je viknuo kako bi volio svirati bas s njima za to i dobio priliku, djevojke iz publike su plesale na pozornici, a band je i nakon koncerta ostao u razgovoru s obožavateljima. Odsvirana je većina stvari s novog albuma, kao i dobar dio repertoara s prijašnjih albuma “Dumb loud holow twang”, “Intensiti” i “Sonic bullet : 13 from the hip”, ali i Dick Dale-ova “Misirlou”. Zadarska publika još pamti njihove nevjerojatne nastupe na Zadru snova, u Maya pubu i u Arsenalu, no ovaj nastup je po mnogima bio najbolji. Novi album hvale i kritičari, a donosi svjež i energičan izraz Molestersa, na temelje surf rocka nadogradili su čudesnim psihodeličnim elementima koje postižu mikrofonijom, uz elemente klasičnog rocka i americane. “As the Dark Wave Swells” producirao je Chris Eckman iz Walkaboutsa, koji je gotovo pridruženi član Bambi Molestersa, a s njim su osnovali i band “the Strange”, no nažalost u petak nije bio s njima, a pjevani dio na nekim pjesmama izveo je gitarist Dalibor Pavičić.


 CIJENJENI I IZVAN GRANICA HRVATSKE


Bambi Molestersi su jedan od rijetkih hrvatskih bandova koji su cijenjeni i izvan granica Hrvatske. Njihove starije albume distribuirao je Warner, a dosta su traženi i po američkim i britanskim radio postajama. Novi album “As the Dark Wave Swells” za europsko tržište će već u travnju objaviti nezavisna izdavačka kuća Glitterhouse Records i Molesterse uvrstiti među svoje hvaljene izvođače poput 16 Horsepower, The Walkabouts, Willard Grant Conspiracy, Hazeldine, Monster Magnet …