U nastojanju da populariziraju pastrvu, da svojim sugrađanima i njihovim gostima pokažu da i riječna riba može biti ukusna, u cafe baru Tony u subotu su priredili degustaciju pastrve. Jeo se dimljeni file od pastrve, kanapei od pastrve, što su za sve goste cafe bara pripremali Glauko Perović i Damir Masar. Nije bila riječ o nikakvoj obljetnici Tonyja, već prije svega želja da se stalnoj ekipi bara pokaže da nije samo morska riba dobra.
– Svi su oni ovdje uglavnom zagriženi za morsku ribu pa smo im ovom degustacijom, nadam se, pokazali da i riječna riba može biti pravi specijalitet, pogotovo ako se zna pripremiti. Pastrvu koju smo ovdje danas pripremali nabavili smo od uzgajivača iz Velebitskog kanala. S obzirom na to da su tamo koncesije ugovorene i za dvije tisuće tona, siguran sam da će pastrva biti sve prisutnija na našoj trpezi, naglasili su u Tonija.
Pastrva u vinu
Sastojci: nekoliko manjih pastrva (ukupno 1 kg) ili dvije veće, 3 žlice maslaca, 5 dl bijelog vina, 15 dag šampinjona, 1 limun, sol i papar
Priprema: Očistite i operite pastrve, a ako su veće, razrežite ih na komade. Posolite i stavite na stranu. Operite šampinjone i narežite na tanke ploške. Stavite na ugrijani maslac te pirjajte deset minuta. Dolijte vino, začinite solju i paprom prema ukusu. Dodajte i komade pripremljene ribe te pokrijte lonac i pirjajte lagano dvadeset minuta. Izvadite zatim ribu, sok sa šampinjonima, ako treba dotjerajte još limunom i solju i paprom te prelijte preko ribe.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
AMNESTY INTERNATIONAL
“Hrvatska i dalje nasilno vraća migrante, ograničava pobačaj, a Romi i Srbi su diskriminirani”
Ostali sportovi
Marcel Hirscher
Skijaška legenda planira povratak, ali pod drugom zastavom
Zadar
ryanair
NOVA AKCIJA Iz Zadra letite u više od 30 europskih destinacija za 13 eura!
Style
seljačka tržnica
Uživajte u okusima i mirisima proljetnih namirnica
Zadar
Dan otvorenih vrata
Tamo gdje je potreba, tamo pomažu Lionsi
Nogomet
TRENER MLAĐIH KATEGORIJA
Zadarski trener Patrik Puljić o borbi s bolešću: ‘Najteža faza bila je suočavanje s dijagnozom…’
Zadar
velika promjena
NOVI KONCEPT Od sljedeće godine uvodi se devetogodišnje obrazovanje. Evo kako će funkcionirati
Crna Kronika
NAPAD
TEŽAK NAPAD U VIRU: Staklenom bocom i fizičkom snagom udario 53-godišnjakinju, ozlijeđena je
Rukomet
bliži se kraj sezone
Dvije generacije Zadrana potvrdile titulu prvaka Dalmacije
Zadar
NIZ ŠALJIVIH KOMENTARA