Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Paoli Borović dvije bronce, Dino Pervan zlatni

20.02.2011. 23:00
Paoli Borović dvije bronce,  Dino Pervan zlatni


Borović je medalje osvojila u skoku u dalj i troskoku, Lucija Zubčić bila je srebrna, a Katarina Gašparović brončana u skoku u vis


Paola Borović  (AŠK Zadar) s Dvoranskog  prvenstva Hrvatske za senior(k)e, koje je održano u  subotu u Rijeci, u Zadar se  vratila s dvije brončane medalje koje je osvojila u skoku u  dalj i troskoku. Najduži skok  od 5,87 m, s kojim je potvrdila  broncu u skoku u dalj, Borović  je ostvarila u posljednjoj (šestoj) seriji. U konkurenciji  osam finalistica Borović  (1995.) je bila najmlađa natjecateljica. Prvo mjesto pripalo je Mirjani Gagić iz domaćeg  Kvarner Autotransa (6,16), a  srebrnu medalju uzela je Kninjanka Antonija Radić, članica Svetog Ante (6,01). Bez  medalje je na četvrtom mjestu  ostala Zadranka Ina Ostojić,  članica zagrebačke Mladosti.  Inin najduži skok od 5,64 metra iz šeste serije nije joj bio  dovoljan za odličje. Kada je  riječ o troskoku zlato je ponovno osvojila Mirjana Gagić  (12,93), druga je bila Marija  Babić iz Dinamo-Zrinjevca  (12,72), a Borović je između  pet skakačica bila treća  (12,31). I u ovoj disciplini Borović je bila najmlađa finalistica.
Lucija Zubčić, Paolina klupska kolegica, osvojila je srebrnu medalju (1,70) u skoku u  vis (Blanka Vlašić nije nastupila), a u istoj disciplini  brončana je bila Katarina  Gašparović (1,55), također  članica zadarskog kluba. Zlato  je u skoku u vis odnijela Ana  Šimić (Zagreb) skokom od  1,84 m. Ujedno ove tri natjecateljice su bile i jedine koje  su nastupile u finalu skoka u  vis.
Da Zadrani ne ostanu bez  zlatne medalje pobrinuo se  Dino Pervan, član Dinamo-Zrinjevca, koji je bio najbolji u skoku u dalj. Pervanu je  7,64 m iz šeste serije bilo dovoljno za još jedno najsjajnije  odličje s Prvenstva Hrvatske.  Mladi (1995.) Jakov Zurak  (AŠK) nastupio je u finalu  skoka u vis u kojem je sa 1,85  m osvojio sedmo mjesto.
Od 13 klubova, čiji su predstavnici bili na natjecanju, njih  11 je osvojilo medalje. AŠK je  u tom redoslijed zauzeo osmo  mjesto, a četiri medalje, koliko  su ih ukupno osvojile Borović,  Zubčić i Gašparović prve su  seniorske medalje za jedan zadarski klub s nacionalnog prvenstva nakon godinu i pol  dana. Prošle godine seniorske  su medalje nakon odlaska Stipe Žunića iz AŠK-a, odnosno  Dina Pervana iz Olympionika  zaobišle zadarske klubove.  Najuspješniji klub na ovogodišnjem PH s četiri zlatne, tri  srebrne i jednom brončanom  medaljom je Kvarner Autotrans dok je Dinamo-Zrinjevac ukupno osvojio najviše  odličja (3+7+4).