Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Skinuli i Krunu

20.02.2011. 23:00
Skinuli i Krunu


Impresivan ovosezonski niz vaterpolisti Zadra 1952 nastavili su preksinoć na Višnjiku. Uvjerljivih 16:4 protiv osječke Krune označilo je njihovo četvrto uzastopno slavlje, a dvoboj petog kola pokazao zašto Zadrani od nedavno slove za jednog od favorita Prve B lige. O njihovoj superiornoj izvedbi najbolje svjedoči podatak da se Goran Jovančević, trener domaćih, veći dio susreta oslanjao na usluge igrača s klupe, odnosno uzdanice iz (mlađe) juniorskog pogona.
Iskoristivši prednost igrača više, dominaciju domaćih pogotkom je u prvoj minuti najavio Jadrešić, a za 3:0 u prvoj dionici još su se pobrinuli Bobanović i Stipić. Udarce s dva i s osam metara, koji su završili iza leđa Lukača, pratilo je još nekoliko izglednih pokušaja Zadrana; međutim, vratar Krune i okvir gola zaslužni su što je publika na Višnjiku gledala četvrtinu s najmanje pogodaka.
Pravac u kojem će se kretati okršaj petog kola trasiran je nakon realizacije Raića i Jadrešića za 5:0. Naime, bilo je jasno da uplivavanja Slavonaca i najčešće bezuspješna spuštanja lopte na sidruna mogu uroditi tek ublažavanjem poraza, a ne ozbiljnijom prijetnjom. Prvi gol gosti su postigli sredinom druge četvrtine kada je Lovrinčević pospremio za 5:1, no njegov je zgoditak bio slaba utjeha sastavu u čijoj će se mreži do poluvremena naći još tri lopte. Samo tri sekunde do odlaska na veliki odmor Kutnjak je smanjio na 8:2, no njegova reakcija kao da je dodatno motivirala domaće. Zadar je u sljedećih osam minuta zabio četiri, a nije primio niti jedan pogodak. Djelitelji pokera bili su: Čurković (dva puta), Gledec i Stipić. Nakon 12:2 više ni čudo nije moglo spasiti Osječane, dok je posljednja četvrtina Zadranima poslužila kao dobra prilika za uvježbavanje novih kombinacija, tj. za šansu mlađim igračima da povise ionako uvjerljivu pobjedu.
– Očekivali smo pobjedu i afirmaciju mlađih snaga pred domaćom publikom. Odigrali smo svega šest, sedam minuta pod “punim gasom” i s najjačim sastavom. Prve seniorske minute neki su igrači iskoristili malo bolje, a neki lošije, no ne mogu reći da nisam zadovoljan prikazanom igrom. Nakon četiri pobjede došli smo u situaciju da se od nas očekuju uspjesi i u nadolazećim dvobojima, što i nije loše, jer ćemo vidjeti kako se igrači nose s pritiskom. Iako velikog imperativa i dalje nemamo, on će predstavljati novu stepenicu u razvoju momčadi. Smatram da ćemo u nastavku Prvenstva biti suočeni i s povremenim padovima, no izuzetno sam zadovoljan s dosada ostvarenim – kazao je Goran Jovančević.
 


Prva B Vaterpolska liga


Rezultati 5. kola: Zadar 1952 – Kruna  Osijek 16:4, Delfin – Biograd 8:11, Galeb MR  – Opatija 11:9, Siscia – Zagreb 11:10.
Redoslijed: Galeb MR, Zadar 1952 12, Biograd, Opatija 9, Siscia 6, Delfin, Kruna Osijek 3, Zagreb 0
 U 6. kolu (26. veljače) igraju: Zagreb  – Zadar, Biograd – Siscia, Galeb MR –  Delfin, Opatija – Kruna Osijek.




 


ZADAR 1952 – KRUNA OSIJEK 16:4


(3:0, 5:2, 4:0, 4:2)
ZADAR 1952: Marcelić, Lakoš,  Gledec 2, Jurlina, Čurković 2, Raić  2, Jadrešić 2, Stipić 3, Torić, Curać,  Šarić 1, Bobanović 1, Klarica, Ančić  3. Trener: Goran Jovančević.
KRUNA OSIJEK: Lukač, Lovrinčević 1, Ivaniš, Stojanović, Kresović, Ćosić 2, Marković, Jagarinec,  Radolović, Florek, Jelavić, Kutnjak  1, Matijašević, Boduljak. Trener:  Mario Vastl.