Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Surać: Bod bi bio veliko ostvarenje

20.02.2012. 23:00
Surać: Bod bi bio veliko ostvarenje


Nije upitno da se radi o kvalitetnom suparniku, ali i oni su promjenjivo igrali tijekom ovih priprema. S pravim pristupom i maksimalnim angažmanom mislim da nam šanse nisu male – kazao je Surać


Dan po dan i proljetni dio prvenstva je sve bliže. Nogometni prvoligaši će uskoro na nogometne travnjake u borbu za bodove. Prvoligaš sa Stanova “ima čast” u petak otvoriti proljetni dio gostovanjem na Maksimiru gdje će protiv Lokomotive pokušati, prvenstveno ostati neporažen. Kao što je poznato Zadrani su u proljeće trebali krenuti na svom travnjaku protiv Varaždina, ali zbog odgode 18. kola, ipak će ovu nogometnu dionicu morati otvoriti gostujućom utakmicom. Sve je na Stanovima podređeno tom dvoboju koji ima veliku važnost upravo zbog činjenice da se radi o otvaranju drugog prvenstvenog dijela.
– Sve smo bliže utakmici s Lokomotivom. Iskreno, svi smo se zaželjeli pravog ligaškog nogometa i jedva čekamo krenuti – kazivao je jučer ujutro Zadrov kapetan Jakov Surać.
– Pripreme su pri kraju, radimo na detaljima i pokušavamo otkloniti zadnje nedostatke. Smatram da smo odradili dobar posao, ali to tek trebamo prezentirati na travnjaku.
Nakon generalke sa Solinom Surać baš i nije bio previše zadovoljan.
– Nema se tu što previše okolišati, nismo igrali dobro i to je trebalo kazati. Zato smo nakon današnjeg treninga imali sastanak na kojem smo otvoreno porazgovrali o tome i mislim da nakon toga više neće biti nikakvih nepoznanica. Pristup mora biti maksimalan, a to nije štimalo u Solinu. Zna se što je zadaća svakog igrača i na travnjaku ako želimo do bodova moramo to ispuniti.
Zadar nije odigrao previše utakmica tijekom ovih priprema, a i suparnici su redom bili niželigaši.
– Istina je da nismo imali baš prave suparnike, a uz to nismo briljirali niti protiv onih momčdi s kojima smo igrali. Međutim, nisam zabrinut. Zadar nikada nije briljirao u prijateljskim utakmicama tijekom priprema, pa bi ipak u prvenstvenima bio pravi. Nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.
I Surać bi volio da je prvo kolo igrano na Stanovima protiv Varaždina.
– Uvijek je dobro startati domaćom utakmicom i uz to pobijediti. To donosi samopouzdanje i nekako je lakše igrati u utakmicama koje slijede. Međutim, to ne znači da u ovoj varijanti s gostovanjem ne može biti dobro. Zna se da su prva kola uvijek tvrda i nerijetko završe iznenađujućim rezultatima. Smatram da na Maksimiru i mi možemo do iznenađenja.
Shodno najavama prvoligaš sa Stanova će protiv Lokomotive igrati s jednim napadačem s naglaskom na obrambene zadatke.
– Mislim da bi bilo kontraproduktivno ući otvorenog garda u tu takmicu. Igrat ćemo s jednom špicom i zgusnuti u veznom redu i obrani. Osnovni cilj nam je spriječiti kombinatornu igru Lokomotive i prijetiti iz brzih kontri.
Slaže se Surać da “lokosi” imaju kvalitetnu momčd, ali..
– Nije upitno da se radi o kvalitetnom suparniku, ali i oni su promjenjivo igrali tijekom ovih priprema. S pravim pristupom i maksimalnim angažmanom mislim da nam šanse nisu male. S obzirom da se radi o prvom kolu proljetnog dijela smatram da bi bod bio veliko ostvarenje – kazao je na kraju razgovora Surać.