Uranija: Vlada ne smije popustiti pritisku krupnog kapitala

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
Vedran Uranija - Iza svega stoji MMF i Svjetska banka

Vedran Uranija,  pravni zastupnik zadarskog  SSSH, očekivano je neugodno iznenađen najavama da  će se Zakon o radu ipak mijenjati. Uranija tako apelira  na Vladu da to nikako ne  učini.

- Podsjećam da su sindikati  2010. godine prikupili preko  830.000 potpisa protiv izmjena Zakona o radu te da većina  potpisnika te peticije, među  kojima sam i sam, podržava  ovu Vladu, navodi Uranija.

Jasno je, nastavlja on, da  iza ovih najava stoji pritisak  MMF-a i Svjetske banke kojemu se nikako ne smije popustiti.

- Riječ je o pritisku krupnog  kapitala koji nikad nije imao  socijalnog sluha. Upravo nas  je krupni kapital i doveo do  ovdje gdje jesmo. On je doveo  do sloma neoliberalnog kapitalizma i sada treba tražiti  nove puteve. No ti putevi nikako nisu i ne smiju biti u  rezanju radničkih prava. Jer  do krize nisu doveli radnici,  već upravo pohlepni predstavnici krupnog kapitala,  poručuje Uranija.

 Ne dirati kolektivne ugovore

On ističe da su najavljene  izmjene u onim segmentima  Zakona o radu koje se nipošto ne bi smjeli dirati.

Prvo je dodatno smanjivanje otpremnina i otkaznih rokova.

- Prije četiri ili pet godina  su otpremnine i otkazni rokovi ionako reducirani na  najmanju moguću mjeru. Već  i sada su oni toliko minimalni  da ne mogu nikoga opteretiti  pa tako o njihovom daljnjem  smanjenju nema ni govora.  Pa zar će doći do toga da  ćemo u 21. stoljeću ljude  pretvoriti u roblje, pita se  Uranija koji nastavlja argumentirati stav SSSH-a, ali i  ostalih sindikata.

Drugi segment koji bi se  dirao izmjena ZOR-a su kolektivni ugovori, odnosno  ograničilo bi se trajanje njihove primjene.

- U trenutku kada sindikati  idu na to da s Vladom postignu sporazum o jednom  općem kolektivnom ugovoru,  ovime bi se umjesto korak  naprijed učinio korak unatrag. Osnovna zadaća sindikata i jest kontroliranje kolektivnih ugovora. Sindikati  tako neće dopustiti njihovo  ograničeno trajanje jer bi se  na taj način prava hrvatskog  radnika drastično skresala.  Sindikati ukazuju i na to da bi  se ukidanjem nekih radničkih  prava, kao što su božićnice i  slično, postigle minimalne  uštede, a radnika bi se dotuklo, govori Uranija.

Govori se i o fleksibilizaciji  tržišta rada, koje je nastavlja  on, i sada dovoljno fleksibilno.

"Nepodnošljiva lakoća  otpuštanja"

- Parafrazirao bih poznati  naslov pa bih rekao da aktualni  Zakon o radu ostavlja prostor  za 'nepodnošljivu lakoću otpuštanja'. O tome najbolje govore brojke. Samo prošle godine je u Hrvatskoj otpušteno  100.000 radnika, a godinu dana ranije 70.000. U nepuna dva  mjeseca ove godine bilo je  20.000 otpuštanja, a ta brojka,  ovisno o sudbini Dalmacijavina i drugih velikih sustava,  može još itekako narasti, podsjeća Uranija te navodi da je  aktualni ZOR veoma dobar te  da je izrađen po njemačko-austrijskom modelu.

Za veliki broj otpuštanja nije  kriv sam ZOR, već njegovo loše  apliciranje u praksi. A za to je,  dodaje Uranija, kriva politika.

Nadalje, navodi on, fleksibilizacija ZOR-a trebala bi ići u  smjeru smanjenja troškova rada, smanjenja nameta na poslodavca i smanjenja cijene rada.

- Takve bi promjene pokrenule gospodarstvo. Da ne govorimo o potrebi sređivanja zemljišnih knjiga, pojednostavljenju procedura oko dobivanja raznih dozvola i, uopće,  stvaranju povoljne poduzetničke klime koja je sada izuzetno nepovoljna, rekao je Vedran Uranija koji navodi i da će  sindikati od Vlade tražiti izmjene ZOR-a koje će dodatno  štititi radnike.

- Želimo da rad na određeno  bude iznimka, a ne pravilo te da  traje najdulje dvije godine.  Tražimo i propise koji će još  više zaštiti dostojanstvo radnika te omogućavanje fluktuacije radnika iz tvrtke u tvrtku.  Tako bi u periodima kada nema  dovoljno posla u jednoj, radnik  neko vrijeme proveo na 'posudbi' u drugoj tvrtki, pojasnio  je Uranija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno