Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Revolucija se nastavlja

Autor: Luka Perić

20.02.2013. 23:00
Revolucija se nastavlja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Mazda 6 se kroz sve ove godine pokazala kao jako kvalitetan, pouzdan automobil, kojeg hvale i kupci i struka
Ona je lijepa, elegantna, razuzdana, lagana, a u isto vrijeme štedljiva i pouzdana, pravi prijatelj koji te neće ostaviti na cjedilu. Ima svoju cijenu, ali nije precijenjena. Isprobali su je mnogi i bili zadovoljni njome, no to joj nije mana. Ljepotica se zove Mazda 6, i najnoviji je izdanak Mazdine Zoom-Zoom tehnologije, koja već drugu generaciju zaredom nosi i naziv Skyactiv. Ovom tehnologijom stvoreni su lakši automobili s čišćim i štedljivijim motorima. Zapanjujuća je činjenica da najrastrošniji benzinski motori troše tek 10 litara na 100 kilometara, a dizelski ispod 4 litre.
Mazdu 6 u Auto kući Longin otkrile su atraktivne plesačice, a nešto više o samom modelu rekao je direktor Auto kuće Longin Tomislav Longin
– Mazda je napravila revoluciju u automobilskoj industriji kad je promovirala zoom-zoom filozofiju i lansirala Mazdu 6. Ona se kroz sve ove godine pokazala kao jako kvalitetan, pouzdan automobil, kojeg hvale i kupci i struka. Na tome se nije stalo, željelo se ići naprijed, napraviti nešto novo, inovativnije, a ovo je plod te težnje. Želim zahvaliti svim kupcima na povjerenju, i nadam se da ćemo s ovakvim modelima nastaviti suradnju i u budućnosti, rekao je Longin.
Za ovu priliku u Zadar je stigao i Heimo Egger, direktor Mazde za srednju i jugoistočnu Europu.
– Zadivljen sam pozornošću koju je u Zadru izazvalo predstavljanje Mazde6.  Ona je po prodaji cijelo vrijeme na vrhu svog segmenta, a to je važno i za Mazdu i za naše predstavnike. Auto kuća Longin je izuzetno važan partner za Mazdu u cijeloj Hrvatskoj, po tržišnom udjelu u svojoj regiji ima najbolji rezultat od svih drugih dealera u Jugoistočnoj Europi, rekao je Heimo Egger.
Mazda 6 je velika limuzina, dugačka 4855 a široka 1840 mm, što ju čini nešto većom od prethodnice, a teška je tek 1340 kilograma. Japanci tvrde kako je riječ o najaerodinamičnijem automobilu u klasi, kojem koeficijent otpora zraka iznosi 0,26 Cd. To zahvaljuje tzv. “Kodo filozofiji”, koju uz aerodinamiku karakteriziraju krilca na prednjem kraju, “nakrivljena” prednja ksenonska svjetla nalik na mačje oči, elegantna karoserija i kromirani elementi.
Predstavljanju je nazočio velik broj Zadrana koji u svojim garažama već posjeduju neki stariji model ovog proizvođača, a prema njihovom oduševljenju viđenim nema sumnje da će uskoro doći do promjena u voznim parkovima. U Auto kući Longin pozivaju sve zainteresirane na testiranje automobila, a oni koji to naprave do 28. veljače imaju priliku osvojiti i posebnu nagradu, vikend za dvoje u rovinjskom hotelu.