Pridraga i Paljuv dobit će vodu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Luka PAIĆ
Izgradnjom vodovodne mreže u Crnoplju završena je vodovodizacija Novigrada

Ovogodišnji proračun Općine Novigrad (Novigrad, Paljuv, Pridraga) iznosi oko 8 milijuna kuna. Predviđeni općinski prihodi planirani su u iznosu od oko 3,5 milijuna kuna, dok će preostali iznos osigurati iz EU fondova, resornih ministarstva i Zadarske županije kroz pokrenute projekte izgradnje komunalne infrastrukture.

- Izgradnjom vodovodne mreže u naselju Crnopalj završena je vodovodizacija Novigrada. Svakako treba naglasiti da je za završnu fazu u Crnoplju 285.000 kuna osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja, a 100.000 kuna Zadarska županija, zadovoljno će Joso Klapan, načelnik Općine Novigrad sa 17-godišnjem stažem, u petom je mandatu.

U tijeku su radovi na četvrtoj fazi izgradnje mjesne vodovodne mreže u Pridrazi kojom će se na sustav priključiti oko tisuću domaćinstava i gospodarstva.

- U vodovodizaciju Pridrage, koja se rješava u četiri faze, bit će uloženo gotovo 30 milijuna kuna bez PDV-a, zbrajao je Klapan.

Što se tiče vodovodizacije Paljuva, Klapan navodi da su u tijeku radovi na spojnom cjevovodu Smilčić - Paljuv te na priključenje cjevovoda iz pravca Kašića.

- Radovi na izgradnji vodovodne mreže su ugovoreni, očekuje se raspisivanje natječaja za vodovodizaciju novog naselje, navodi Klapan.

Pritom je pohvalio suradnju sa Zadarskom županijom, Hrvatskim vodava, zadarskim Vodovodom, benkovačkim Vodovodom i odvodnjom, resornim ministarstvom.

- Osim vodovodizacije cijelog Paljuva za novo naselja smo od HEP-a ishodili dozvolu za izgradnju niskonapomeke mreže dok ćemo uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izgraditi javnu rasvjetu. Započeli smo i s izhođenjem dokumentacije za asfaltiranje prometnica u naselju, najavio je Klapan.

U općini su, između ostalih, skorašnji projekti izgradnje mrtvačnice, dječjeg vrtića i preostalih 20 posto razminiranja.

Kanalizacija Crnoplja se nominira za IPARD Mjeru 301, dok se za 2-kilometarski obalni pojas Vrulje u Pridrazi nominiralo Ministarstvu turizma, Ministarstvu zaštite prirode i Ministarstvu regionalnog razvoja.

- Dobro se sjećamo kako smo poslije Oluje ovdje u Novigradu, Pridragi i Paljuvu zatekli pustoš. Ipak nakon prognanstva, povratka, obnove kuća, što je bilo teško vrijeme za nas, uspjeli smo zaokružiti još jednu veliku cjelinu. Uspjeli smo vodovod u Novigradu i Pridragi priključiti na Zrmanju, u tijeku je priključenje i Paljuva iz smjera Smilčića. Kada smo prije još 15-ak godina krenuli u to, davali su nam zaista male šansa jer je to veliki pothvat. Ipak smo uspjeli u tome, pred samim smo finišem, zaključio je Joso Klapan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)