Sve učionice opremljene interaktivnim pločama

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Dobro je kada općine misle na dobrobit "svojih" školaraca

Ravnateljica privlačke Osnovne škole prof. Verica Škibola ovih je dana izrazila veliko zadovoljstvo odnosom općina Privlaka i Vir prema njihovoj školi, a radi se o poboljšanju uvjeta obrazovanja za njihovih tristotinjak učenika te trideset učitelja i nastavnika.

Zahvati na krovištu, fasadi, grijanju...

Kao što je poznato, u zadnjih nekoliko godina općine Privlaka i Vir izdvojile su značajna sredstva za potrebe Osnovne škole Privlaka, odnosno područne škole Vir, koje pohađaju djeca s njihovih područja. Od tako darovanog novca sve učionice u matičnoj školi u Privlaci, kao i one u područnoj školi na Viru, a ima ih ukupno 13, opremljene su interaktivnim školskim pločama s kompletnim popratnim nastavnim sredstvima i pomagalima. Nadalje, obnovljeno je centralno grijanje u školskoj zgradi u Privlaci te postavljeni klima uređaji u školskoj zgradi u Viru. Na obje zgrade u Privlaci i Viru izvršeni su zahvati na krovu. U školskoj zgradi u Viru obnovljene su električne instalacije, izvršeno je uređenje i ograđivanje školskog igrališta te postavljeni koševi, a uređen je i podrum zgrade i stubišta na njegovom ulazu.

- Taj se kontinuitet ulaganja produžava pa su nam lani od strane Općine Privlaka uručena značajna sredstva s kojima smo na zgradi matične škole obnovili fasadu toplinskom izolacijom te obnovili sanitarni čvor. Nadalje, sufinancirana nam je nabava udžbenika te su nam osigurana sredstva za prigodne darove koje smo za Božić i Novu godinu podijelili učenicima. U isto vrijeme Općina Vir osigurala je sredstva za priključak područne škole Vir na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu te obnovu sanitarnog čvora kao i bojanje školske sportske dvorane u Privlaci, kaže Škibola, dodajući kako su Virani financijski popratili smotru tradicijske baštine na Viru, kupili školi tri prijenosna računala, a za osnovnoškolsku djecu s prebivalištem na Viru osigurali topli doručak u školi te sredstva za nabavu udžbenika i prigodnih božićno - novogodišnjih darova.

Sudjelovanje na "Otvorenom satu"

- Sva navedena ulaganja naših dviju općina Privlaka i Vir u zajedničku školu odraz su jako dobre suradnje između naše škole i lokalnih samouprava. Čini se sve kako bi se djeci omogućili što bolji uvjeti školovanja, a učiteljima što efektnije izvođenje nastave. Smatram da smo svi zajedno navedenim ulaganjima u proteklih nekoliko godina osigurali najkvalitetnije uvjete obrazovanja osnovnoškolaca na području Zadarske županije i šire. S obzirom na trenutačne stavove čelnih ljudi, Nevena Begonje u Općini Privlaka i Kristijana Kapovića u Općini Vir po pitanju poticanja ulaganja u obrazovanje, vjerujemo kako će se tako nastaviti i ubuduće, zaključila je ravnateljica Verica Škibola.

Inače, ovdje svako treba istaknuti činjenicu kako je Osnovna škola Privlaka među vodećim školama u Zadarskoj županiji kada su u pitanju organizacije raznih školskih manifestacija kako lokalnog tako i šireg značaja. Jedna takva manifestacija održana je upravo ovih dana.

Naime, u sklopu 9. Tjedna psihologije 2016. održan je "Otvoreni sat" psihologinje Elvire Vučković s učenicima 4. razreda uključenim u kreativne psihologijske radionice, program koji se u OŠ Privlaka provodi od 1998. godine s ciljem daljnjeg razvoja sposobnosti potencijalno darovitih učenika. Program godinama materijalno podupire i Zadarska županija.

Na ovom susretu, umjesto uobičajenog načina rada kroz radionice, vježbe percepcije i pamćenja, vježbe su bile organizirane kao u "Večeri matematike" (koje organizira Hrvatsko matematičko društvo) u radnim centrima koje su posjetitelji (nekim učenicima su se pridružili i njihovi roditelji) obilazili i rješavali. Neki od zadataka postavljeni su bili kao dio eTwinning projekta 100 - Dan škole 2016., tj. kako se na 100 načina zahvaliti nekome. Učenici su bili i dio od 100 učenika, roditelja, učitelja i stručnih suradnika koji su sudjelovali u "Otvorenom satu" u svim školama u kojima psihologinja Vučković radi (OŠ Petar Zoranić Nin, OŠ Privlaka, OŠ Jurja Barakovića Ražanac). Učenici su za vrijeme trajanja radionice iskoristili izvrsnu opremljenost škole IKT-om i zaigrali edukativne igrice koje je za njih kreirala psihologinja Elvira Vučković.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno