Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Korak za Krešimira

20.02.2017. 23:00
Korak za Krešimira


 ‘Korak za Krešimira’ naziv je velike humanitarne akcije u sklopu koje se u sportskoj školskoj dvorani Bibinje u nedjelju u 19 sati održava koncert na kojem nastupaju Đani Maršan, Ivica Sikirić Ićo, Zbor mladih Magnificat iz Bibinja, Mladi župe Belafuža, Magnificat, sastav HKUMST-a Zagreb, Amenda Stošić i prijatelji te iz Zagreba Zvonimir Kalić, s. Dijana Lončarek i Adrijana Baković. Dramska sekcija HKUMST-a Zadar u sklopu svog projekta ‘Smijehom do zdravlja’ će izvesti scenski prikaz ‘Nevidljivi prijatelj’.
Krešimir Mirkov (24) rodom iz Bibinja u prosincu 2015. g. doživio je automobilsku nesreću od koje je ostao nepokretan. Kupnjom karte u iznosu od 40 kn za koncert, pomaže se adaptacija automobila koja će olakšati Krešimiru bolju mobilnost i lakše funkcioniranje u svakodnevici, nabava invalidskih kolica koje se mogu sklopiti i drugih pomagala te pomoć obitelji. O Krešimiru brine samohrana majka Bernardica koja kao medicinska sestra, zbog vlastitih zdravstvenih teškoća, radi četiri sata dnevno u Općoj bolnici Zadar.
Nakon nesreće, Krešimir je bio dugo u teškom i kritičnom stanju na intenzivnoj jedinici u zadarskoj bolnici. Uslijedila je petomjesečna rehabilitacija u toplicama. Krešimir treba tjelesnu i duhovnu podršku i ohrabrenje. Majci Bernardici koja ima još dvije kćeri potrebna je pomoć. Pomoći se može i uplatom na račun IBAN: HR3924070001500318721 kod OTP banke
Organizator akcije je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar. Sponzori akcije su: Bibinjac d.o.o., Općina Bibinje, Prirodoslovno-grafička škola Zadar, Cvjećarna Lantana, ZAMP, Mate Delija i Josip Lonić. Ulaznice se mogu kupiti u župnim uredima u Bibinjama, Sv. Filip i Jakovu i Biogradu, u knjižarama Verbum i Naklada Benedikta u Zadru te na dan održavanja koncerta ispred sportske školske dvorane u Bibinjama. Na koncertu će se moći ostaviti i dobrovoljni prilog za Krešimira Mirkova, a zauzvrat će se moći dobiti rukotvorine. Među onima koji će ih izraditi je i volonterska likovna radionica ‘Pinel’ Ekonomske škole u Zadru.
Za one koji nemaju osobni prijevoz za koncert u Bibinje, u nedjelju 26. veljače organiziran je besplatan prijevoz s Autobusnog kolodvora u Zadru, koji s perona br. 35 kreće u 18 sati.