Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Humanitarni maskenbal za OŠ Voštarnica

21.02.2019. 14:38
Humanitarni  maskenbal za OŠ  Voštarnica


Tradicionalni humanitarni maskenbal Rotary kluba Zadar,  kao jedna od tri centralne akcije, uz regatu i božićni koncert što ih klub  organizira, ove će se godine održati u subotu 2. ožujka u Arsenalu. Sredstva od donacija prikupljat će se za potrebe Osnovne škole Voštarnica,  konkretno za program Teacch, namjenjen autističnoj djeci, što ga škola  upravo provodi.
Informirali su to javnost dr. Nikolina Basioli, oftalmolog i dr. dentalne  medicine Damir Dekorti, članovi organizacijskog odbora Rotary kluba  Zadar, na konferenciji za medije, jučer održanoj, na kojoj im se pridružila i ravnateljica škole Irena Dukić.
Basioli je okupljene kratko upoznala i s Rotary klubom, naglasivši kako  će ove godine zadarska podružnica primiti i šest novih članova dok se  Dekorti osvrnuo na neke od uspješno realiziranih projekata poput pomoći jednoj darovitoj studentici koja studira klasičnu glazbu u SAD-u  kao i niza drugih.
– Drago mi je što smo bili u prilici pomoći i Centru za rehabilitaciju Sv.  Filip i Jakov, knjižnici u Salima, udruzi Svjetlo, djeci s Downovim sindromom te sudjelovati i u akcijama izvan Zadra, istaknuo je Dekorti.
Dukić se, pak, osvrnula na Teacch program, naglasivši kako ga upravo  provode u školi, no kako su im za finaliziranje potrebna sredstva.
– Naša škola ima 101 učenika, a 40 učenika je s poremećejem autističnog spektra. Ovaj program, koji egzistira već 50 godina, daje odlične  rezultate no za njegovu kompletnu realizaciju nam još treba sredstava  koja ne bismo bili u mogućnosti osigurati bez podrške lokalne zajednice,  bez donacija poput ove koje ćemo dobiti od rotarijanaca, na čemu im  zahvaljujemo, kazala je ravnateljica Dukić.